Lønnsfest i Opera

Er blant Norges best betalte ledere.

Lønnsfest i Opera
Danske Lars Boilesen har en lønnspakke som få i norsk teknologibransje er i nærheten av. Opera-sjefen soper inn i takt med nettleserselskapets kraftige vekst. Bilde: Marius Jørgenrud

Lars Boilesen i Opera Software er en av Norges best betalte ledere uansett bransje.

Doblet utbetalingene

I 2012 fikk han utbetalt lønn og bonus på til sammen 1,79 millioner dollar. Beløpet tilsvarer 10,6 millioner kroner etter dagens kurs. Dette er nær dobbelt så mye som året før.

Til sammenligning tjente mektige Helge Lund i Statoil totalt 13,8 millioner kroner i fjor.

Boilesen fikk snaut 3,4 millioner kroner i lønn. Han fikk også en bonus på drøyt 2,7 millioner kroner, og utløste opsjoner for 4,15 millioner kroner.

Erik Harrell, selskapets finans- og strategidirektør, er også del av norsk lønnsadel. Med en total lønnspakke på 1,48 millioner dollar (8,8 millioner kroner) fikk han nest mest av de som sitter i nettleserbedriftens ledergruppe. Det inkluderer utøvde opsjoner for 5,28 millioner kroner. Til sammenligning fikk Harrell året før utbetalt til sammen 3,44 millioner kroner, så økningen er formidabel.

Brøt milliardgrensen

De prestasjonsbaserte bonusene, som alle i Operas ledergruppe nyter godt av, er basert på selskapets virksomhet i 2011.

Opera Software brøt i fjor milliardgrensen og omsatte for rekordhøye 1,2 milliarder kroner. Driftsresultatet endte på nær 300 millioner kroner, opp nesten 32 prosent. Dermed ligger det godt an for bonusfest også inneværende år.

Kuttrunde

Rundt årsskiftet kvittet Opera seg med om lag 90 ansatte, etter beslutningen om å legge ned arbeidet med egen nettlesermotor Presto, og overgang til Googles Chromium. Selskapet har over 300 millioner aktive brukere i måneden. 229 millioner av disse er mobile brukere, ifølge forrige opptelling.

Som digi.no tidligere har skrevet planlegger Opera å komme med en rekke nye produkter i 2013. I andre (inneværende kvartal) skal selskapet lansere et nytt desktop-produkt. Det skal komme nye produkter både til mobil, desktop og nettbrett.

    Les også:

Les mer om: