KARRIERE

Lønnshopp for alle Google-ansatte

Ledelsen vil avverge ytterligere tap av kompetanse til Facebook.

10. nov. 2010 - 11:00

Business Insider gjengir en intern e-post fra Eric Schmidt der Google-sjefen orienterer alle ansatte om et lønnshopp på 10 prosent fra nyttår, og en julebonus på 1000 dollar.

En annen gladnyhet i sjefens e-post er at man imøtekommer krav om å overføre en del av inntektsgrunnlaget fra bonus til fastlønn.

– Googlere, det er dere som gjør dette selskapet stort, og vårt mål med dette er å gi dere erkjennelse for det dere bidrar med, på en måte som gir mening for dere. Takk for alt dere gjør, og for at dere gjør Google til et sted der det magiske skjer, avslutter e-posten fra Schmidt.

Kommentarer til utspillet går ut på at det er et forsøk på å avverge at kompetente medarbeidere slutter til fordel for konkurrentene. Ifølge Wall Street Journal gjelder dette først og fremst Facebook, der rundt 10 prosent av samtlige ansatte har en nær fortid i Google. Det er også kjent at andre selskaper i Silicon Valley har brukt aggressive metoder for å markedsføre seg overfor Google-ansatte.

Lønn er ikke det eneste tiltaket som skal hindre folk fra å slutte. Google er også i ferd med å prøve ut en ny algoritme som skal gi en pekepinn på hvilke ansatte som kan være i ferd med å forlate selskapet. Tankegangen ser ut til å være at algoritmen kan varsle automatisk, slik at personalavdelingen kan iverksette tiltak for å avverge eller framskynde overgangen.

Noe av problemet i forhold til Facebook, er at aksjeopsjonene er blitt langt bedre der enn hos Google.

Google har 23 000 ansatte. Et lønnshopp på 10 prosent antas å øke selskapets løpende utgifter med rundt en milliard dollar i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.