Lønnshopp for Hermansen

Tormod Hermansen kan vente seg et gedigent lønnshopp i stillingen som konsernsjef for et nytt stort teleselskap bestående av Telenor og Telia. Dagens lønn på halvannen million kroner kan minst ganges med tre.

For lønnsinvået i Telia-toppen ligger på et atskillig mer kontinentalt nivå enn i Norge, og vil bli retningsgivende for nivået i det nye teleselskapet.

Påtroppende Telia-sjef, Jan-Åke Kark beholder lønnen han har i Ericsson på 3,6 millioner kroner, og vil i tillegg få en bonusordning alt avhengig av om det går bra for Telia eller ikke. Bonusen kan utgjøre opptil 35 prosent av årslønnen.

Den avgående Telia-sjefen Lars Berg kunne siste år heve 4,3 millioner kroner i årslønn inkludert bonus. Også Berg har en fortid fra Ericsson og beholdt også sitt gamle lønnsnivå da han startet i Telia.

Det er ingen grunn til å tro at Tormod Hermansen som toppsjef for det nye storselskapet vil tjene noe mindre enn Kark, og kan derfor ende med en fast årslønn før eventuelle bonusordninger på oppmot 4 millioner kroner.

I tillegg til Hermansen kan en rekke andre av Telenor-direktørene se lønningene ese ut, om de blir med over i konsernledensen for det nye teleselskapet.

Til toppen