Lønnsom hjelp til kontorslaver

I slutten av forrige uke ble det kjent at forbrukerportalen HjemmeNett skal avvikles. Men avtroppende redaktør Nina Furu har nok å gjøre. Et av prosjektene er en yrkesportal for sekretærer og andre kontoransatte.

- Jeg har ment en stund at de brede portalenes dager er talte, sier Nina Furu i en pressemelding.

Hun setter seg ikke ned og gråter selvom hennes 'hjertebarn' de siste årene, HjemmeNett, må legge in årene og hun må forlate det hun selv syntes var verdens beste jobb.

- Yrkesportalene vil komme for fullt, tror Furu. - Kontor- og sekretæryrket var en naturlig nisje for meg å ta tak i, ettersom jeg tidligere både har drevet

sekretærbyrå og har undervist i kontorfag.

Den nye satsingen er også en erkjennelse av at nettet kanskje er best som nyttemedium.

Ninas nye hobbyprosjekt, portalen MittYrke.com, er en ren linksamling med nyttige ting nettet kan gi den som til daglig sitter med kontor- og sekretæroppgaver. Her finnes alt fra postnummeroppslag til ordbok, forfallskalender og standarddokumenter som kan lastes ned.

- Det er en ren nytte-site. Anti-HjemmeNett. Ikke noe underholdning og ikke noe stasj. Det er en ren verktøykasse for folk som jobber på kontor, forteller redaktøren til digitoday.no.

Hun innrømmer likevel at portalen, under avsnittet "stress ned", også har pekere til onlinespill som Tetris og labyrint. - Men du må lete etter dem...

- Portalen tjener penger allerede, forteller Nina, som åpnet MittYrke.com i går. - Jeg har noen annonsepartnere og jeg tror denne siden er attraktiv for annonsemedium fordi de fleste brukerne er folk som tar en del kjøpsbeslutninger i jobben sin.

Furu har plukket ut alle linkene selv, og understreker at det ikke er noe kommersielt i innholdet.

Hun stresser ikke med å finne ny jobb. - Jeg har nok å gjøre. Først skal jeg være med på avviklingen av HjemmeNett. I tillegg holder jeg en del foredrag på ulike seminarer. Dessuten har jeg jo boka mi, sier hun. - Og MittYrke...

Les om Furus bokprosjekt her:

Gir ut lærebok om innhold på web

Til toppen