ANALYSER

Lønnsomt å la folk velge eget IT-utstyr

Tre års erfaring internt i Citrix viser 20 prosent lavere kostnader.

Ordninger av typen «bring your own device» gjør ansatte selv ansvarlige for IT-utstyr de bruker på jobb. Erfaringen er at supporthenvendelsene minker og IT-utgiftene faller. Citrix-sjef Mark Templeton betrakter sin iPad som uunnværlig, og forlenger nå selskapets interne BYOD slik at alle skal nyte den samme friheten og fleksibiliteten – og senke IT-utgiftene ytterligere.
Ordninger av typen «bring your own device» gjør ansatte selv ansvarlige for IT-utstyr de bruker på jobb. Erfaringen er at supporthenvendelsene minker og IT-utgiftene faller. Citrix-sjef Mark Templeton betrakter sin iPad som uunnværlig, og forlenger nå selskapets interne BYOD slik at alle skal nyte den samme friheten og fleksibiliteten – og senke IT-utgiftene ytterligere. Bilde: Per Ervland
4. jan. 2012 - 14:47

Virtualiseringsleverandøren Citrix har nylig vedtatt å forlenge og utvide en intern ordning der ansatte selv velger, og betaler for, hva slags pc og smartmobil de skal bruke på jobb. Alle fikk en sum til å kjøpe IT-verktøy for, med krav om installasjon og oppdatering av antivirus, samt treårig supportavtale.

En gjennomgang viser at ordningen har redusert IT-kostnadene med 20 prosent, hovedsakelig på grunn av færre henvendelser til support.

Citrix sier de nå tar sikte på å gjøre ordningen tilgjengelig for alle ansatte, og er i ferd med å utarbeide retningslinjer for hvordan den skal praktiseres i ulike land.

Citrix lever av å selge løsninger der IT-verktøy ikke leveres i form av applikasjoner som skal installeres på lokale pc-er, men i form av tjenester som kan leveres til pc-er, nettbrett og smartmobiler. Den interne BYOD-ordningen («bring your own device») skulle vise kundene at Citrix praktiserer det de prediker.

IT-sjef Martin Kelly i Citrix sier det var logisk for Citrix å implementere BYOD, siden teknologien de utvikler gjør det mulig å få sikker tilgang til en sentralt styrt arbeidsflate fra enhver klient med Internett-tilgang.

– Økonomien i ordningen viser betydelig lønnsomhet. Vi arbeider nå med kunder og partnere for å tillempe tilsvarende prosjekter hos dem, sier Kelly.

Andre undersøkelser av BYOD-ordninger i praksis – se artikkelen Eget utstyr er best på jobb – viser at reduserte kostnader gjennom lavere belastning på support og drift bare er en del av den samlede gevinsten. Andre fordeler er fleksibilitet, økt produktivitet og høyere grad av personlig motivasjon. Selskaper med BYOD har lettere for å hyre ny kompetanse, og har lettere for å holde på folkene sine.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.