Løp nå hvis du vil ha Sega Dreamcast

Dreamcast, den nye spillmaskinen fra Sega, har tatt av som en rakett internasjonalt, men norske kunder må slåss om fattige 1700 maskiner før jul.

Dreamcast, den nye spillmaskinen fra Sega, har tatt av som en rakett internasjonalt, men norske kunder må slåss om fattige 1700 maskiner før jul.

I kampen om å tilby de lekreste og mest avanserte spillene, ser det ut som Sega tar rotta på erkerivalene Sony og Nintendo. Fredag startet Sega salget av sin nye Dreamcast-maskin i Europa og på bare fire dager har selskapet solgt 185.000 maskiner. I USA solgte Sega utrolige 519.000 maskiner i løpet av de to første ukene i september.

Det høye salget skyldes at Sega har et soleklart teknologiforsprang inntil Sony lanserer sin Playstation 2, noe som neppe skjer før i mars - og da bare i Japan. Blant annet har Segas maskiner et modem som åpner muligheter for nettspilling mot andre.

I tillegg til å ha laget en god maskin, har Sega denne gangen også sikret seg nok spill fra kjente leverandører. Selskapet tapte forrige runde, da de prøvde seg med Saturn-maskinen.
Les om Sega Dreamcast tilbyr og hva konkurrentene planlegger:
Sega vil flå norske spillentusiaster
Sega kutter prisen på drømmeboks
PlayStation 2 forsinket til mars
Ny Nintendo-maskin under utvikling
Det er derfor duket til kamp om maskinene her i Norge, for digi.no kan avlsøre at Norge havnet helt på bunnen av japanernes liste når man skulle fordele et begrenset antall maskiner til julehandelen.


- Den norske importøren Brio fikk bare 1700 maskiner og prioriterte to butikkjeder - Akers Mic og Spaceworld, forteller Victor Sanchez, driftssjef for Akers Mic-kjeden, til digi.no.

Du bør derfor løpe til butikken hvis du planlegger å gi bort en Dreamcast-maskin til jul eller hygge deg mens vintermørket legger seg.

- Jeg vet ikke hvorfor, men det kommer ikke inn flere maskiner før jul. Vi kommer trolig til å bli solgt ut i løpet av måneden, spår driftssjef for Akers Mic-butikkene.

Akers Mic startet salget av den europeiske versjonen av Dreamcast fredag, men har siden lanseringen i Japan privatimportert maskiner for de aller ivrigste.

Vil du sikre deg en maskin nå, må du grave dypt i lommeboken. 2700 kroner koster maskinen - uten noe spill. De 10-15 titlene som i skrivende stund er i salg koster rundt 600 kroner. Dette gjør maskinen til et leketøy for eldre gutter. Klarer du å vente litt, vil prisene trolig falle ganske raskt etter hvert som tilgjengeligheten blir bedre.

For på Segas hjemmesider reklamerer selskapet med en offisiell prislapp på 20.000 yen, 1460 kroner. Gateprisen i Tokyo er garantert enda lavere.

Dessuten; online-spillene som utnytter modemet kommer ikke i salg før over jul.

Til toppen