BEDRIFTSTEKNOLOGI

Løser klynger med cache

Compaq og Oracle har i fellesskap utviklet Cache Fusion for klynger. Hensikten er å kommet nærmere idealet om lineær ytelsesøkning.

Lars Kvanum
29. mars 2001 - 06:12

Compaq og Oracle kunngjorde i dag et samarbeid om nye løsninger for servere i klynger ("clusters").

Den nye løsningen skal gjøre det mulig for alle serverplattformer å ta del i samme klynge. I motsetning til det bransjen tidligere har antatt, har de klart å komme med en løsning som ikke bare gir avbruddsfrihet, men også en tilnærmet lineær økning i antall brukere.

Løsningen på det gamle problemet med at clustering ikke gir noen ytelsesforbedring, har vært å innføre et felles hurtiglager for alle maskinene, slik at de slipper å sende forespørsler til databasetjeneren. Dette hurtiglageret vil konstant oppdateres på alle servere i clusteret via høyhastighetsforbindelser maskinene imellom. Det er denne løsningen som er produktet firmaene satser på, og de regner med å bruke hele 45 millioner dollar på utviklingen.

- Mange bedrifter vil i tiden fremover oppleve at de kan implementere løsninger for halvparten av investeringen som før var nødvendig, sier administrerende direktør i Compaq Computer Norway, Håvard Larsen.


Cache Fusion, som produktet heter, vil i første omgang lanseres på Compaqs Alpha-maskiner, og vil deretter lanseres for resten av plattformene.

Løsningen kan imidlertid kun kjøres i et homogent miljø. Det er lagt vekt på at en bedrift skal kunne bruke eksisterende utstyr i stedet for å måtte kjøpe helt nye løsninger.

Selve integrasjonen av denne løsningen skal være helt usynlig for programmene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.