BEDRIFTSTEKNOLOGI

Løser klynger med cache

Compaq og Oracle har i fellesskap utviklet Cache Fusion for klynger. Hensikten er å kommet nærmere idealet om lineær ytelsesøkning.

Lars Kvanum
29. mars 2001 - 06:12
Compaq og Oracle kunngjorde i dag et samarbeid om nye løsninger for servere i klynger ("clusters").

Den nye løsningen skal gjøre det mulig for alle serverplattformer å ta del i samme klynge. I motsetning til det bransjen tidligere har antatt, har de klart å komme med en løsning som ikke bare gir avbruddsfrihet, men også en tilnærmet lineær økning i antall brukere.

Løsningen på det gamle problemet med at clustering ikke gir noen ytelsesforbedring, har vært å innføre et felles hurtiglager for alle maskinene, slik at de slipper å sende forespørsler til databasetjeneren. Dette hurtiglageret vil konstant oppdateres på alle servere i clusteret via høyhastighetsforbindelser maskinene imellom. Det er denne løsningen som er produktet firmaene satser på, og de regner med å bruke hele 45 millioner dollar på utviklingen.

- Mange bedrifter vil i tiden fremover oppleve at de kan implementere løsninger for halvparten av investeringen som før var nødvendig, sier administrerende direktør i Compaq Computer Norway, Håvard Larsen.


Cache Fusion, som produktet heter, vil i første omgang lanseres på Compaqs Alpha-maskiner, og vil deretter lanseres for resten av plattformene.

Løsningen kan imidlertid kun kjøres i et homogent miljø. Det er lagt vekt på at en bedrift skal kunne bruke eksisterende utstyr i stedet for å måtte kjøpe helt nye løsninger.

Selve integrasjonen av denne løsningen skal være helt usynlig for programmene.

Meningen er at hurtiglageret installeres som et oversettende lag, og at alle programmer derfor vil fungere uten at det er lagt inn spesiell støtte i programvaren.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.