Lot seg ikke knekke av NextGenTel

Telio i pluss trass tredoblet omsetning.

Lot seg ikke knekke av NextGenTel
Restruktureringen av Nextgentel ligger foran planen, forklarer Telio-sjef Eirik Lunde. Bilde: Per Ervland

Telio har publisert sitt regnskap for andre kvartal. Tallene bekrefter inntrykket fra første kvartal, at Telio er i ferd med en vellykket integrering av Nextgentel, som de kjøpte i desember.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor er omsetningen mer enn tredoblet, fra 99,3 millioner kroner til 333 millioner. Driftsresultatet er 31,4 millioner kroner mot 20,6 millioner i fjor, mens nettoresultatet før skatt er omtrent på stedet hvil, 21,0 millioner kroner mot 20,2 millioner i fjor.

Omsetningen i «gamle Telio» – med virksomhet i Norge, Danmark, Nederland og Sveits – økte med 14,5 prosent til 114 millioner kroner. Bruttomarginen har økt i alle land unntatt Norge der den er redusert fra 69 prosent til 58 prosent.

Administrerende direktør Eirik Lunde i Telio Holding sier seg svært fornøyd med utviklingen i Telio, som nettopp har fylt ti år.

– I tillegg er vi svært godt fornøyd med å se de første resultatene fra arbeidet med å restrukturere NextGenTel. NextGenTel har allerede forbedret lønnsomheten og redusert investeringene betydelig, og vi ligger foran planen, sier Lunde.

Andre kvartal er Nextgentels første hele kvartal som del av Telio-konsernet. Telio opplyser at første fase i restruktureringen er gjennomført, og at Nextgentel har 60 færre årsverk enn på overtakelsesdatoen 1. februar. Det er også oppnådd «betydelige besparelser» innen driftskostnader og investeringer.

Les mer om: