JUSS OG SAMFUNN

Lot seg ikke stoppe av Tor

FBI avslørte avsender av anonym bombetrussel.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. des. 2013 - 12:34

Mandag denne uken mottok Harvard University flere anonyme og falske bombetrusler. Truslene ble sendt via e-post. Allerede dagen etter ">kunne FBI melde at man høyst sannsynlig har funnet gjerningsmannen, til tross for at e-posten ble sendt fra Guerilla Mail, en tjeneste som tilbyr midlertidige og anonyme e-postadresser. Gjerningsmannen hadde dessuten koblet seg til e-posttjenesten via anonymiseringsnettverket Tor.

Til tross for dette, greide FBI med god hjelp fra universitetet selv, å identifisere gjerningsmannen.

Verken CBS Boston, som skriver om saken, eller FBI-rapporten opplyser i detalj om hvordan man fant fram til synderen. Det har jo vært mistanker om at FBI kan identifisere Tor-brukere.

Men det er likevel klart at gjerningsmannen gjorde en stor tabbe.

– Både Tor og Guerilla Mail er mye brukt av Internett-brukere som ønsker å kommunisere anonymt og på en måte som gjør det vanskelig å spore IP-adressen til datamaskinen som brukes. Harvard University var dog i stand til å finne ut Eldo Kim var koblet til Tor via Harvards trådløse nettverk i timene fram til at e-postmeldingene ble mottatt, heter det i rapporten.

Ifølge CBS Boston er maksimalstraffen for å komme med falske bombetrusler i USA fem år i fengsel, tre år med meldeplikt og 250 000 dollar i bot.

Gjerningsmannen skal ha innrømmet å ha sendt truslene. Motivet skal ha vært å få utsatt en eksamen som ble arrangert samme dag.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.