Lotus Domino får XML- og COM-støtte

Teknologiene XML og COM skal gjøre det enklere for Lotus Notes/Domino-utviklere å lage nye applikasjoner.

Teknologiene XML og COM skal gjøre det enklere for Lotus Notes/Domino-utviklere å lage nye applikasjoner.

Lotus vil i neste kvartalsvise oppdatering av Lotus Domino Application Server R5 bygge inn støtte for XML (Extensible Markup Language) og Microsofts COM (Component Object Model). Ifølge daglig leder i Lotus, Michele Deziel, vil dette være utvidelser som gjør Domino mer åpen, fleksibel og enkel å bruke.

Lotus har forpliktet seg til å følge industristandarder, protokoller og formater, og XML-støtten i Domino vil ifølge Lotus ta i bruk styrken i XML som et felles språk for business-to-business e-handel. XML skal gjøre det enklere å lage applikasjonsinfrastrukturer for oppgaver som å sende og motta ordre mellom selskaper.

Med LotusXSL-prosessoren, vil Domino kunne tilby stilsett som oversetter mellom forskjellige XML-formater, eller å generere formater som HTML. XSL-stilsett kan for eksempel tas i bruk for å formatere XML-data for forskjellige klientsystemer som nettlesere, lommedatamaskiner og trådløse enheter.

Støtten for Microsoft COM i Domino Application Server og i Notes R5-klienten vil gjøre det enkelt å lage Windows-applikasjoner som integrerer mange av egenskapene Domino tilbyr - slik som arbeidsflyt, sikkerhet, meldinger og samarbeid. Dette inkluderer også applikasjoner som MS Office og Microsoft Internet Information Server.

Den neste kvartalsvise oppdateringen av Lotus Domino R5 ventes å komme innen begynnelsen av november. Oppdateringen vil etter planen være fritt tilgjengelig for de som allerede er brukere av Lotus Domino R5.

Til toppen