BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lotus Domino får XML- og COM-støtte

Teknologiene XML og COM skal gjøre det enklere for Lotus Notes/Domino-utviklere å lage nye applikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. okt. 1999 - 02:48

Lotus vil i neste kvartalsvise oppdatering av Lotus Domino Application Server R5 bygge inn støtte for XML (Extensible Markup Language) og Microsofts COM (Component Object Model). Ifølge daglig leder i Lotus, Michele Deziel, vil dette være utvidelser som gjør Domino mer åpen, fleksibel og enkel å bruke.

Lotus har forpliktet seg til å følge industristandarder, protokoller og formater, og XML-støtten i Domino vil ifølge Lotus ta i bruk styrken i XML som et felles språk for business-to-business e-handel. XML skal gjøre det enklere å lage applikasjonsinfrastrukturer for oppgaver som å sende og motta ordre mellom selskaper.

Med LotusXSL-prosessoren, vil Domino kunne tilby stilsett som oversetter mellom forskjellige XML-formater, eller å generere formater som HTML. XSL-stilsett kan for eksempel tas i bruk for å formatere XML-data for forskjellige klientsystemer som nettlesere, lommedatamaskiner og trådløse enheter.

Støtten for Microsoft COM i Domino Application Server og i Notes R5-klienten vil gjøre det enkelt å lage Windows-applikasjoner som integrerer mange av egenskapene Domino tilbyr - slik som arbeidsflyt, sikkerhet, meldinger og samarbeid. Dette inkluderer også applikasjoner som MS Office og Microsoft Internet Information Server.

Den neste kvartalsvise oppdateringen av Lotus Domino R5 ventes å komme innen begynnelsen av november. Oppdateringen vil etter planen være fritt tilgjengelig for de som allerede er brukere av Lotus Domino R5.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.