BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lotus Domino R5: Mer stabilt, enklere vedlikehold

Lotus Domino R5, som tirsdag ble vist frem for den europeiske datapresse, skal i tillegg til å være kraftigere og mer pålitelig, også være betydelig enklere å administrere. digi.no presenterer her noen av nyhetene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 1998 - 14:15

Installasjonen og administrasjonen av Domino skal bli betydelig enklere.

En Wizard skal gi administratoren en lett forståelig, men samtidig fleksibel metode å installere den nødvendige programvaren på. Tredjepartsleverandører kan integrere eller skreddersy installasjonen av Domino-serverne. Klienter kan nå også settes opp fra sentralt hold, noe som reduserer kostnadene forbundet med brukerstøtte og drift.

Administasjonsprosessen i Domino R5 er programmerbar gjennom utgitte API-er. Administratoren og tredjepartsutviklere kan utnytte grunnleggende funksjoner i administrasjonsprosessen til å integrere administrasjon av Domino med andre administrasjonsprodukter, samt å utvikle skreddersydd administrasjonsfunksjonalitet. Man kan også sentralt administrere alle serverne i organisasjonen.

Domino R5 vil støtte databaser på opptil 32 GB, dette er åtte ganger så stort som tidligere. Også antall brukere er blitt flerdoblet og Domino R5 skalérer i hvert fall opp til én million registrerte brukere.

Minne- og I/O-ytelsen skal ha blitt forbedret gjennom en rekke forbedringer i ressursbruken. Dette inkluderer komprimering, sekvensiell I/O og I/O bakgrunnstråder med "read-ahead" funksjonalitet.

Lotus har innsett at oppetid og tilgjengelighet er viktig. Derfor har selskapet nå implementert muligheter for å gjøre backup, indeksering, komprimering og gjenopprettelse, samtidig som serveren er i bruk. Støtte for klynger gir bedre tilgjengelighet og bedre skaléring av klientapplikasjoner på web.

Domino R5 har nå fått støtte for CORBA (Common Object Request Broker Architecture) og IIOP (Internet InterORB Protocol), noe som gir bedre kommunikasjon med klienter som ikke er Notes-baserte.

Domino har selvsagt også støtte for alle de protokoller og tjenester som Notes-klienten tilbyr, som digi.no rapporterte torsdag.

Lotus Domino R5 vil bli tilgjengelig for Windows NT 4.0 for Intel og Alpha, AIX 4.3.1, HP-UX 11.0, Solaris 2.6 for SPARC og Intel, OS/2 Warp Server 4, AS/400 V4R2 og S/390 V2R6 i løpet av høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.