Lotus fastholder: Ingen Domino 5 for NetWare 5

Henvendelser fra skuffede kunder har fått Lotus til å vurdere saken på nytt. Ifølge Lotus-sjef Jeff Papows er konklusjonen igjen at markedsandel og salgsprognoser for NetWare 5 ikke forsvarer en porting.

Henvendelser fra skuffede kunder har fått Lotus til å vurdere saken på nytt. Ifølge Lotus-sjef Jeff Papows er konklusjonen igjen at markedsandel og salgsprognoser for NetWare 5 ikke forsvarer en porting.

Papows fikk spørsmålet på nytt under en eksklusiv webchat med utvalgte partnere i går, melder News.com. Han bekreftet derimot at Domino for Linux vil komme innen årsskiftet.

Så seint som i fjor høst avviste Papows både NetWare og Linux som alternative plattformer for Domino og Notes. I våres ble Linux-standpunktet revurdert og endret. Men for Novell stanser Lotus ved NetWare versjon 4.6.

- Vi har en løpende dialog med Lotus og IBM, fordi vi ser Notes og Domino som svært viktige for NetWare, sier administrerende direktør Tor Østensen i Novell Norge.

- Mye har forandret seg det siste året med NetWare. Dessuten har vi store Novell-kunder som kjører Notes.

Østensen legger til at Notes har stor nytte av Novells katalogtjenester NDS, som etter hvert vil bli utviklet til en rekke plattformer, blant dem Linux. Her er Papows enig: Han har tidligere uttalt at NDS er det mest interessante Novell-produktet for Lotus.

Ifølge produktsjef Jorulf Beitland i Lotus Norge er versjon 4.57 av Notes/Domino den siste som kan installeres på en Novell-plattform. Denne oppgraderingen av 4.5 - som vedlikeholdes parallelt med 4.6 og 5.0 - kom så seint som i mars i år. Lotus' parallelle utvikling av disse versjonene er beregnet på å gjøre livet lettere for kunder som opererer med blandede miljøer.

- Jeg vet om to store Novell-kunder som er bestyrtet over avgjørelsen om ikke å utvikle Notes/Domino for NetWare 5, sier Beitland. Han bekrefter også at NDS innebærer store fordeler for Lotus-brukere.

- NDS gir anledning til fordeler som sentrale oppslag, sentraliserte mekanismer for å finne andre tjenere, enklere håndtering av single sign-on og replikering av forskjellige typer kataloger. Katalogtjenesten gjør det mulig å ikke binde seg for tett til NT. Lotus håndterer ikke NDS godt nok ennå, men vi har ting på gang.

Til toppen