Lotus: IE4 til Notes og SmartSuite

Lotus vil bunte Microsofts nye nettleser Internet Explorer 4.0 i klienten til Lotus Notes 4.6 og i kontorpakken SmartSuite straks nettleseren er markedsklar.

Lotus vil bunte Microsofts nye nettleser Internet Explorer 4.0 i klienten til Lotus Notes 4.6 og i kontorpakken SmartSuite straks nettleseren er markedsklar.

Lotus bekrefter sin forpliktelse overfor Microsofts nettleser Internet Explorer ved denne kunngjøringen. 30. juli offentliggjorde de to en avtale der Lotus forplikter seg til å integrere Internet Explorer med sin Notes-klient og øvrig programvare. IE4 antas å gjøres kommersielt tilgjengelig innen 30. september.

En integrering mellom Lotus-produktene og IE4 innebærer samtidig en sterk integrering med Microsofts ventede oppgradering av Windows 95 til Windows 98, tidligere kjent som Memphis.

Lotus har satset sterkt på Microsofts Active-X-teknologi. Notes er en ActiveX-container slik at en tett integrering med Internet Explorer faller helt naturlig. Lotus har også sluttet seg til Microsofts Component Object Model, en annen viktig integreringsfaktor. Det er derfor du kan få servert et Excel-regneark gjennom en webside utviklet med Lotus Domino. Lotus samarbeider ellers med Microsoft om web-teknologier som HTML 4.0 og "channel definition format" (CDF).

Notes 4.5-klienten og SmartSuite 97 leveres i dag med både Internet Explorer og Netscape Navigator.

Talspersoner for Lotus har gjentatte ganger understreket selskapets "agnostiske" holdninger til stridende plattformer, og at man er svært opptatt av å støtte både Java og ActiveX. Integreringen med Netscapes Navigator går ikke like raskt som med Internet Explorer, men kan skyte fart når Netscape standardiserer sin nettleser til 100% Pure Java. Planen er at Notes versjon 5.0, som ventes en gang i løpet av første halvår 1998, også skal være en JavaBean container. Først da vil integreringen med Navigator være like tett som med IE4.

Til toppen