BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lotus Notes for iPhone likevel ikke klar

Lotus Notes kommer ikke til iPhone riktig ennå. Men IBM forteller mer om andre Lotus-produkter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. jan. 2008 - 11:19

I forkant av denne ukens Lotusphere-konferanse, ble det uoffisielt meldt om at en versjon av Lotus Notes for Apples iPhone og iPod Touch skulle lanseres under konferansen. Det viser seg nå at denne påstanden, som stammer fra Associated Press, var noe overdrevet.

Til ZDNet Australia forteller en representant for IBM at dette produktet ikke er noe som er klart til å markedsføres eller lanseres.

IBM benekter altså ikke at produktet vil komme, men sier ingenting om når dette vil skje.

    Les også:

Derimot forteller selskapet en hel del om andre planer selskapet har for Lotus Notes og Domino.

Den første oppdateringen til versjon 8 av produktene, Lotus Notes og Domino 8.0.1, skal komme i februar. Den vil blant annet inneholde en ny Web 2.0-basert funksjon, My Widgets, som blant annet skal åpne for funksjonalitet som det å kunne hente inn og vise ankomsttiden til et fly bare ved å klikke på et flightnummeret i en e-post.

Det er en teknologi som kalles Live Text som skal gjøre dette mulig. Den skal kunne gjenkjenne mønstre og uttrykk og knytte dem sammen med hensiktsmessige widgets.

Widgetene kan legges til ved hjelp av dra- og slippfunksjonalitet, eller ved import, for eksempel av Google Gadgets, feeder eller websider. Alternativt kan brukerne tilpasse sine egne widges for sidefeltet i Lotus Notes.

IBM planlegger også å levere Lotus Notes Traveler sammen med 8.0.1-versjonen. Dette er en løsning som skal tilby automatisk, trådløs replikering i sanntid av e-post og e-postvedlegg, kalender, kontakter, personlig journal og oppgavelister for mobile enheter basert på Windows Mobile.

Under Lotusphere har IBM også demonstrert funksjonalitet som skal komme i versjon 8.5 av Notes og Domino, noe som ikke minst inkluderer forbedringer knyttet til webapplikasjoner. Blant annet planlegges det at applikasjoner laget i Domino Designer 8.5 i større grad vil kunne ta i bruk teknikker som Ajax, stilsett og feeder av typen RSS eller Atom.

Det ble også kjent at Lotus Notes 8.5 vil støtte Linux-distribusjonen Ubuntu, i tillegg til Red Hat Enterprise Linux Desktop og SUSE Linux Enterprise.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.