BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lotus Notes klar til iPad

Innhold blir automatisk synkronisert med høy sikkerhet, ifølge IBM.

11. juni 2010 - 11:23

IBMs samhandlingsprogram Lotus Notes er nå tilgjengelig i en spesialversjon for iPad. Programmet er gratis og kan lastes ned fra App Store.

«Lotus Notes Traveler» gjør det mulig å synkronisere e-post (inkludert vedlegg), kalender og kontakter mellom Lotus Domino-servere og Apples nettfjøl.

IBM forsikrer at all kommunikasjon mellom klient og tjener er sikret med kryptering.

Traveler er mobilutgaven av Lotus Notes og finnes til en rekke plattformer, blant annet iPhone, Symbian, Windows Mobile (5, 6 og 6.1). Ifølge IBM kommer det også en Android-klient i løpet av året.

iPad-utgaven er etter det vi forstår lik som iPhone-versjonen, med unntak for spesialtilpasning til større skjermflate.

IBM-verktøy som Lotus Connections, Lotus Quickr og Sametime har dessuten fått nettleserbasert støtte for iPad, oppgir IBM. Det innebærer at tjenestene er optimalisert for nettbrettets innebygde nettleser, Safari.

- Vi har som klar målsetning at våre samarbeidsverktøy skal støtte et bredt spekter av mobile plattformer. Mange har etterspurt og ventet på at Lotus Notes-programvaren skulle bli kompatibel til iPad. Samtidig har vi ivaretatt det høye sikkerhetsnivået virksomheter krever, heter det i en pressemelding fra IBM Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.