Lotus Notes R5 utsatt til slutten av mars

Den endelige kvalitetssikringen tar noe lenger tid enn ventet, sier Lotus, og utsetter enda en gang slippet av den lenge ventede Notes R5,.

Den endelige kvalitetssikringen tar noe lenger tid enn ventet, sier Lotus, og utsetter enda en gang slippet av den lenge ventede Notes R5,.

For en måned siden lovet Lotus at den lenge ventede oppgraderingen av Notes og Domino ville være markedsklar innen utgangen av februar. Produktet har allerede vært utsatt for en rekke nærmest microsoftaktige kjedeutsettelser. Men Microsoft godter seg ikke. Tidsplanen for Windows 2000 er for lengst blitt en reprise av Windows 95.

I september 1998 hadde digi.no denne dialogen med Lotus' toppsjef Jeff Papows (se artikkelen "Om KM, Bill, Lou og R5" i lenkeoversiktene):

- Du uttalte mandag at Notes R5 vil være her i løpet av dette året, ikke som mange analytikere har spådd "en gang i første kvartal". Er det et løfte?

- Det er et løfte, men løfter kan brytes. Jeg vil si at det er 90 prosent sikkert at det kommer i år, og blir det forsinket ytterligere (produktet skulle egentlig vært i markedet i tredje kvartal, red. anm.) så blir det bare snakk om to-tre uker ut i neste år.

GartnerGroup har de siste månedene advart markedet om at oppgraderingen, kjent som R5, ville bli mer forsinket enn det uttalelsene fra Lotus kunne tyde på. Denne gangen bekrefter analyseselskapet at månedsskiftet mars-april er et sannsynlig tidspunkt.

Lotus trøster seg med at de fleste kundene nok vil vente til Service Pack 1 før de installerer systemet. Denne ventes å slippes i løpet av annet kvartal.

Betaversjonen av Notes/Domino versjon 5 testes fortløpende i Internett Kanal 1 AS. Inntrykket hittil er svært positivt, men at det er problemer knyttet til systemets stabilitet.

Til toppen