Lotus redusert til varemerke under IBM

Lotus Development Corporation er erstattet av varemerket "Lotus Software from IBM". I USA er 130 medarbeidere informert om at deres stillinger er opphørt.

Lotus Development Corporation er erstattet av varemerket "Lotus Software from IBM". I USA er 130 medarbeidere informert om at deres stillinger er opphørt.

10. september ble det lagt ut en diskret melding på nettstedet Lotus.com. Her ble det forkynt: "We're changing our name - We're now Lotus Software from IBM". Samtidig ble nettstedet utstyrt med prangende IBM-logo, og en ny logo for Lotus (se bildet). Samtidig ble det forsikret at selv om innpakningen er endret, er innholdet det samme.

- IBM Software Group skal markedsføres som en fellesenhet for fire varemerker, det vil si Lotus. Tivoli, WebSphere og DB2, forklarer Bjørn Nordby, tidligere administrerende direktør i Lotus Development Norway, nå øverste ansvarlig, altså direktør, i IBM Software Group. - Markedsføringen av de fire varemerkene skal formidle fellesskapet de tilhører, og som forsterkes ved at teknologiske forbedringer krysser skillelinjene mellom dem. For Lotus' del er blant annet Domino-funksjonalitet lagt inn i applikasjonstjenerfamilien WebSphere.

Nordby forteller at alle ansatte i Lotus Norge har forlatt Oslo sentrum til fordel for IBMs lokaler ved Mastemyr. Ingen er blitt borte på veien, og flere enn Nordby har fått utvidet sitt ansvarsområde. Det kan kanskje betraktes som en anerkjennelse av at Lotus Norge økte omsetningen med 17 prosent i første halvår i år i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge det britiske nettmagasinet The Register, ble 130 Lotus-medarbeidere i USA informert sist fredag at deres stillinger var opphørt. En talsperson for IBM forklarte at det ikke innebærer at de får sparken, men at de må finne seg en annen stilling innen IBM innen 30 dager.

Det har lenge vært klart at opptaket av Lotus i IBM-systemet måtte føre til en effektivisering, men det har vært vanskelig å få rede på hvordan den skulle gjennomføres. Det virker nå klart at IBM prøver å holde på sitt prinsipp om å unngå oppsigelser, og at man søker å effektivisere ved å restrukturere til én felles programvaregruppe. Hva som skjer hvis en stillingsfri medarbeider ikke har ordnet seg en ny IBM-jobb innen 30 dager, er imidlertid ikke kjent.

Til toppen