Lotus slapp løs ravnen

Al Zollar, toppsjef i Lotus, kunne endelig introdusere siste bit av selskapets "Raven"-konsept i dag. Dermed er halvannet års ventetid over for utålmodige kunnskapsarbeidere og selskap som vil ta bedre vare på sin kunnskapskapital.

- Det vi gjør i dag vil bokstavelig talt forandre verden, sa Al Zollar til 10.000 kunder som har reist til Disney World i Orlando for å overvære årets Lotusphere 2001.

Det var under Lotusphere Europe '99 i Berlin for halvannet år siden at Lotus introduserte kunnskapsforvaltning som sin viktigste plattform for fremtiden. Under Lotusphere 2000 i Orlando fikk konseptet navnet "Raven", og det ble understreket at dette ikke er en applikasjon, men en strategi.


K-Station var det første produktet lansert under denne strategien. K-Station er en personlig kunnskapsportal. I dag lanserte Al Zollar Discovery Server, og de to produktene utgjør tilsammen det selskapet kaller et "Knowledge Discovery System".

Lotus Discovery Server blir tilgjengelig i begynnelsen av mars. Produktet beskrives som et system for "søking etter data og lokalisering av ekspertise laget for å la kunder vedlikeholde og vokse sin kunnskapskapital". Sammen med portalmulighetene i Lotus K-Station, utgjør altså denne server-teknologien "Lotus Knowledge Discovery System". Applikasjonens oppgave er å avdekke og vise koblinger mellom folk, innhold og gitte temaer. Samtidig har Lotus inngått samarbeid med en rekke innholdsleverandører, som Hoovers, iSyndicate, ScreamingMedia og Factiva, om å integrere innhold og nyheter i Knowledge Discovery System.

K-Station er allerede leveringsklar, og Lotus oppgir en pris på 120 dollar per bruker for dette produktet. Når Discovery Server kommer, blir prisen 395 dollar per bruker. Både server og portal krever enten Internet Explorer 5.01 eller høyere eller en Notes klient R5 eller over.

Til toppen