Lotus utfordrer Microsoft med rimelig e-postløsning

Lotus Workplace Messaging lover å redusere e-postutgiftene til under ti dollar per bruker per år. Den offisielle lanseringen er neste uke.

I neste uke kjører IBM et arrangement kjent som "Munich Symposium". Der vil det kunngjøres at Lotus Workplace Messaging 1.0 er leveringsklar, skriver nettmagasinet CRN. Produktet ble kunngjort i januar i år på Lotusphere-arrangementet i Orlando i Florida, der det ble beskrevet som en enkel e-postserver uten behov for annen klient enn en nettleser.

Workplace Messaging gjenspeiler IBMs arbeid med å overføre funksjonalitet tidligere håndtert på Lotus Notes/Domino-plattformen til Java, databasen DB2 og applikasjonstjeneren WebSphere. Versjon 1.0 vil ha forholdsvis begrenset funksjonalitet, det vil si utelukkende enkel e-post, beregnet på brukere uten fast skjermarbeidsplass, men som ønsker å kunne lese og sende e-post på en vilkårlig PC eller terminal. Til høsten vil funksjonaliteten utvides til avtalebok og tidsplanlegger.

Som overbygning på DB2 og WebSphere, vil Workplace Messaging enkelt la seg integrere i miljøer som ellers satser på IBMs helhetlige infrastruktur.

Analytikere peker på at prisen på Workplace Messaging også kan få noen til å bytte til IBM infrastruktur. CRNs anonyme innsider antyder et snitt på 0,80 dollar per bruker måned, eller under ti dollar per bruker per år. Det kan særlig friste miljøer med eldre utgaver av Microsoft Exchange, som ikke ønsker den dyre oppgraderingen de kan vente seg hos Microsoft. De fleste Exchange-brukerne har enda ikke oppgradert til Exchange 2000, og Microsofts nye satsing på sikkerhet innebærer at Windows Server 2003 ikke er kompatibel med noen av dagens Exchange-utgaver.

Microsofts håndtering av Exchange og Windows Server 2003 gir også gode argumenter for en utfordrer i den øvre enden av gruppe- og sambandsvare, Oracle Collaborative Server som nylig ble lansert i sterkt utvidet utgave. (Se artikkelen Kraftig utvidelse av Oracles samarbeidssuite.)

Til toppen