Lotus vurderer Linux på nytt

Lotus har skiftet mening etter at selskapets toppsjef, Jeff Papow, i september fortalte at han hadde lagt ned veto mot Linux. Nå har selskapet opprettet en arbeidsgruppe for å planlegge en flytting av Notes/Domino og SmartSuite til gratis-operativsystemet.

Ifølge InfoWorld Online er håp om at støtte for en bredere plattform vil kunne hjelpe i kampen mot Microsoft som er årsaken til at Lotus nå oppretter en arbeidsgruppe som skal se på mulighetene for å flytte Lotus SmartSuite og Notes/Domino til Linux med øye for å lansere produktene til neste år. Et annet moment er selvsagt markedets etterspørsel etter det stadig mer populære operativsystemet.

Ifølge Michael Zisman, administrerende visepresident for strategier ved Lotus, vil SmartSuite følge den samme prismodellen som Linux, det vil si gratis og åpen kildekode.

- Det er svært enkelt å gjøre dette, det er bare snakk om en annen Unix-versjon, sier Zisman til InfoWorld Online.

Enkelte analytikere og brukere av Lotus-produkter som det amerikanske nettmagasinet har vært i kontakt med, mener at en flytting til Java ville være en bedre måte å konkurrere med Microsofts skrivebordsapplikasjoner på enn en flytting til Linux. De ser ikke poenget med å kjøre Linux på desktop-maskiner. Men mange Linux-entusiaster har ventet i flere år på Linux-utgaver av programvaren fra Lotus og ser fram til at den nå kanskje kommer.

Til toppen