Lov skal stoppe alle spionprogrammene

En amerikansk kongress-representant vil nå stoppe alle som installerer spionprogrammer på PCen din, for i dag er det trolig lov.

En amerikansk kongress-representant vil nå stoppe alle som installerer spionprogrammer på PCen din, for i dag er det trolig lov.

Spam er mest kjent, men programmer som går under fellesbetegnelsen spyware stjeler også tid og ressurser.

Spyware er programmer som følger med når du laster ned gratisprogrammer eller når du går inne mange nettsider. Uten å du blir spurt, blir disse programmene installert og begynnner å stjele kapasitet og båndbredde.

Det vanligste er at programmene begynner å vise annonser. Noen overvåker hva slags nettsteder du besøker og bruker dette til å sende deg mer målrettede annonser. Andre programmer, som for eksempel "NavExcel" kidnapper nettleseren din og styrer både søk og enkelte sidevisninger.

Bruker du internett aktivt og/eller laster ned gratis-programvare eller shareware, er det nesten garantert at maskin din har installert flere slike programmer.

Kongress-representant Mary Bono lanserer derfor nå et lovforslag som vil stoppe de amerikanske spyware-selskapene, skriver Cnet. Loven, hvis den blir vedtatt, vil kreve at selskapene spør brukerne om tillattelse før de installerer.

For Bono påstår at enkelte spyware-programmer kan lese både passord, kredittkort, adresse, epost og annen personlig informasjon.

Her kan du laste ned tre gratis-programmer som fjerner spyware på maskinen din.

    Les også:

Blir loven vedtatt, vil den dessverre bare stoppe amerikanske selskaper.

Til toppen