BEDRIFTSTEKNOLOGI

LoveLetter-kvartett mistenkt, men ikke arrestert

På en pressekonferanse i Manila, bekreftet filippinsk politi at de fire som hittil er navngitt i saken med ILOVEYOU-ormen, er mistenkt, men ikke siktet eller arrestert.

12. mai 2000 - 16:20

De fire er Onel de Guzman, som innrømmet i går at han kanskje hadde kommet i skade for å slippe den ondsinnede ormen ut på nettet, hans søster Irene, søsterens samboer Reonel Ramones som ble arrestert mandag og løslatt tirsdag, og hans studiekamerat og venn Michael Buen som avsluttet sin IT-utdanning 5. mai etter å ha levert en oppgave om selvreproduserende kode.

Etterforskningsleder i det filippinske statspolitiet NBI, Carlos Caabay, sa på pressekonferansen at alle fire er gjenstand for etterforskning.

NBI samarbeider med det amerikanske føderale politiet FBI i analysen av 17 disketter som ble beslaglagt i leiligheten som Guzman deler med sin søster og Ramones. Ifølge Caabay er analysen snart ferdig. Han sa ikke noe mer om innholdet på diskettene, men forventet at de ville gi flere navn.

Advokaten til Onel de Guzman sier hans klient vil nekte å samarbeide med politiet dersom han blir innkalt til avhør.

Caabay sa ellers at Ramones vil bli formelt siktet 19. mai for brudd på loven som regulerer tilgang til telenettet. Denne loven har en strafferamme på 20 års fengsel for misbruk av passord. En annen NBI-offiser antydet at Guzman-søsknene ville bli innkalt til avhør før 19. mai. De skal ha forlatt Manila og dratt til sin hjemprovins.

Kilder: Associated Press og Reuters.

Les også blant annet disse artiklene:


MS forbedrer sikkerheten i Outlook
Mistenkt virusforfatter kjempet for gratis Internett
Ny e-postorm: South Park truer Windows-brukere
LoveLetter-mistenkt utredet tilsvarende orm som student
Mange misforståelser om ILOVEYOU-ormen
Ibas gjenoppretter tapte bildefiler
ILOVEYOU infiserte alt fra Microsoft til Pentagon
Verdens raskeste selvspredende virus
Se opp for monster-virus

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.