LoveLetter-mistenkt knyttet til Word-virus

Nettavisen Hot Manila knytter LoveLetter-mistenkt Michael Buen til et tidligere Word-virus. På en pressekonferanse søndag avviste Buen selv enhver befatning med ormen.

Nettavisen Hot Manila knytter LoveLetter-mistenkt Michael Buen til et tidligere Word-virus. På en pressekonferanse søndag avviste Buen selv enhver befatning med ormen.

Buen fortalte at han har vært til avhør hos det filippinske politiet, og at han gjerne lot seg avhøre igjen dersom det ble nødvendig.

Ledelsen i IT-høyskolen AMA, der Buen var student sammen med det antatte opphavet til LoveLetter-ormen, Onel de Guzman, har erklært at ormen har egenskaper som delvis kan spores tilbake til en oppgave som Buen leverte i februar. Buen avviser dette, og peker på at hans oppgave, i motsetning til den de Guzman leverte, ble godkjent av skolen som et legitimt program innenfor etikkens og lovverkets grenser. Buen avviser også enhver befatning med undergrunnsgruppa GrammerSoft.

Den filippinske nettavisen Hot Manila legger fram en del dokumentasjon på at Buen både er medansvarlig for LoveLetter, og at han har vært aktiv i GrammerSoft sammen med blant andre vennen og studiekameraten de Guzman.

Avisen har funnet fram til et nå nedlagt nettsted der det blant annet ble tilbudt et makrovirus for Word 97. Viruset ble lagt ut av psevdonymet 'Mycklangelo "The Skulltor" Buenarotti'. Når det utløses mister offeret kontroll over tastaturet, og meldingen 'Michael learns to hack' vises på skjermen. Offerets aktive Word-dokument erstattes med en forklaring på hvem Mycklangelo er, nemlig Michael Buen, født 5. november 1976, elev ved AMACCONDA som er kjelenavnet til AMA Computer College eller AMACC.

En del av den samme informasjonen er gjengitt på nettstedet Mycklangelo på GeoCities, der hovedtittelen er den samme meldingen "Michael learns to hack".

Hot Manila viser også til samtaler med studenter ved AMA som dokumentasjon for påstanden om at Buen og de Guzman begge er med I GrammerSoft, og at GrammerSoft har arbeidet med LoveLetter-ormen i minst et par måneder før koden ble sluppet, ikke ved et uhell, men som et bevisst eksperiment.

Les også:


LoveLetter-opphav er folkehelt på Filippinene
LoveLetter-kvartett mistenkt, men ikke arrestert
Mistenkt virusforfatter kjempet for gratis Internett
LoveLetter-mistenkt utredet tilsvarende orm som student

Til toppen