Loveletter-variant smitter i Norge

Et utbrudd av en variant av Loveletter-viruset er kommet til Norge. E-postmeldingen "US PRESIDENT AND FBI SECRETS=PLEASE VISIT" skjuler ondsinnet kode.

Et utbrudd av en variant av Loveletter-viruset er kommet til Norge. E-postmeldingen "US PRESIDENT AND FBI SECRETS=PLEASE VISIT" skjuler ondsinnet kode.

En ansatt i digitoday.no fikk denne meldingen i sin Outlook-postkasse. Den spredte seg videre uten at vedlegget ble åpnet, fordi vedkommende brukte forhåndsvisningen i Outlook.

Viruset heter VBS.Loveletter.AS, og er også kjent som VBS.Plan.A. Det er kjent siden 31. august i år, og alle virusvernleverandører har oppdatert botemiddel.

Meldingen inn til digitoday.no kom fra SOL, der det bekreftes at viruset er aktivt. Følgelig synes mediebedrifter å være spesielt utsatt for spredning. VBS.Loveletter.AS spres gjennom Microsofts e-postklient Outlook, men infiserer alle slags Windows-PC-er. Viruset skader ved å overskrive filer med følgende endelser: .vbs, .vbe, .js, .jse, .css, .wsh, .sct, .jpg, .jpeg, .mp3, og .mp2.

Det finns detaljerte oppskrifter for hvordan viruset skal fjernes hos alle virusvernleverandører.

Har du oppdatert virusvern, vil du varsles om den smittebærende meldingen i det øyeblikket den lastes ned. Virusvernet gir samtidig korte og greie instrukser for hva som skal gjøres videre. Vanligvis vil det være tilstrekkelig med et par musklikk for å uskadeliggjøre viruset.

Så er spørsmålet:
Er DU blitt smittet av det siste Loveletter-viruset?

JA - men så har jeg heller ikke noe virusvern
JA - for virusvernet hjalp ikke
NEI - selv om jeg ikke bruker antivirusprogram
NEI - virusvernet ordnet biffen

Til toppen