JUSS OG SAMFUNN

Lovende LCD-utfordrer hindres av patentstrid

Krangel om teknologirettigheter fører til at lanseringen av SED-baserte TV-er settes på vent.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2007 - 13:49

TV-er basert på SED (Surface-conduction Electron-emitter Display), en teknologi som optimalt skal gi mange fordeler framfor dagens LCD- og plasma-teknologier, kan bli ytterligere forsinket.

Canon og Toshiba, som i fellesskap planlegger produksjon av slike TV-er, har flere ganger måttet forskyve lanseringdatoen. Nå tyder mye på at det vil skje igjen.

De to selskapene har tidligere annonsert lansering i fjerde kvartal i år, samt demonstrasjon av et slikt apparat under CES-messen senere denne måneden. Denne demonstrasjonen er blitt kansellert, og når går det fram at det er et eldre søksmål fra amerikanske Nano-Proprietary, som er årsaken.

    Les også:

Nano-Proprietary har patent på SED-teknologien, som er blitt lisensiert ut til Canon gjennom et datterselskap, Applied Nanotech. Striden står om hvorvidt Canon kan videreføre lisensen til partnerskapet med Toshiba. Ifølge Japan Today kan de to selskapene bli tvunget til å utsette byggingen av fabrikken som skal lage panelene.

Ifølge DailyTech skal søksmålet ha blitt levert allerede i 2005. Nå håper de to partnerne på å få til en rask løsning. Et rettsmøte er blitt planlagt i mai i år, men i mellomtiden antas det at selskapene vil forsøke å få til et forlik.

Nano-Proprietary har publisert detaljer om rettstvisten her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.