BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lovende UMTS-salg i Sverige

I Sverige har UMTS-telefonene dukket opp på listene over de mest solgte mobilene.

7. aug. 2003 - 09:35

I både England, Italia og Sverige har det Hutchinson-Whampoa-eide mobilselskapet 3 åpnet sine UMTS-nett. Mange følger selskapet nøye for å se hvordan og ikke minst hvor mange kunder som lar seg friste av neste generasjons mobilteknologi.

3 har ikke offentliggjort noen tall, men salgstatistikk fra Geab, en stor svensk mobilforhandlerkjede indikerer at salget går bra, skriver Dagens Industri. I juli hoppet UMTS-telefonen Nec E606 (bildet over) opp på sjetteplass på bestselger-listen hos kjeden, noe som har overrasket kjeden.

Det har tidligere vært skrevet at Nec-telefonene sliter med dårlig batterilevetid, noe som har ført til at de leveres med to batterier.

Noe skyldes nok priskuttene 3 gjennomførte i juni - dette reduserte prisen på E606 til 4500 svenske kroner. Priskuttene som også ble gjennomført i England, har økt salget av UMTS-abonnomenter til 15.000 i uken.

Et av spørsmålene europeiske UMTS-operatører nok spør seg er hvem som kjøper telefonene - er det næringslivskundene de så gjerne vil ha eller er det bare en lite gruppe teknofile som skal teste ut det siste. For denne siste gruppe er begrenset.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.