Lovende ytelsestester av Athlon 64 X2

AMDs kommende, tokjernede prosessor for vanlige PC-er, Athlon 64 X2, gjør det skarpt i flere tidlige ytelsestester.

AMDs kommende, tokjernede prosessor for vanlige PC-er, Athlon 64 X2, gjør det skarpt i flere tidlige ytelsestester.

En rekke teknologiorienterte nettsteder har fått tilgang på tidlige utgaver av AMDs Athlon X2-prosessorer og Intels kommende Pentium D-prosessorer. Begge kjennetegnes ved at de har doble kjerner.

Mange nettsteder har gjort omfattende ytelsestester av prosessorene og konklusjonen er klar - Athlon 64 X2 4800+ går seirende ut i svært mange av deltestene.

Årsaken til dette, er knyttet til brikkens klokkehastighet. I motsetning til Intel, har nemlig AMD greid å lage dobbeltkjernede brikker som kan kjøres med samme klokkehastighet som de enkeltkjernede, uten at strømforbruket går til værs. Strømforbruk og varmeutvikling henger nøye sammen, og er det noe Intel har slitt med i forbindelse med selskapets raskeste brikker, så er det nettopp varmeutviklingen.

Dette betyr at Athlon 64 X2 4800+ gjør det like bra som den raskeste enkeltkjernede modellen, Athlon 64 4000+, i tester hvor det kun benyttes en tråd, mens den gjør det langt bedre i tester som kan utnytte fordelen ved å ha tilgang på to kjerner som samtidig kan arbeide med hver sin tråd.

    Les også:

Pentium D-prosessorene som er blitt testet, har i de fleste tilfellene vært klokket til 3,2 GHz, noe som er betydelig langsommere enn de 3,8 GHz den raskeste Pentium 4 med én kjerne er klokke til. Dette har selvfølgelig betydning for ytelsen i tester hvor kun én tråd benyttes, men gjør også at ytelsen i tester med flere tråder blir lavere enn hvis brikken hadde kjørt med full hastighet.

Les ytelsestestene hos Tom's Hardware Guide, PCWorld.com, AnandTech og Xbit Labs.

Til toppen