Lover 100 GB minne i mobilen

Nokias nyeste mobiltelefon med 4 GB harddisk skal bare være en forsmak på hva som snart vil komme.

Nokias nyeste mobiltelefon med 4 GB harddisk skal bare være en forsmak på hva som snart vil komme.

Nokia annonserte i forrige uke selskapets første mobiltelefon med innebygd harddisk. Mobilen, N91, vil kunne lagre 4 gigabytes med data på en liten harddisk. Men modellen kommer først i salg mot slutten av året.

I et intervju med Svenska Dagbladet forteller Anssi Vanjoki, sjef for Nokias multimediemobiler, at mobiltelefoner med langt mer lagringsplass er nært forestående og at de vil erstatte dagens separate MP3-spillere.

- I framtiden kommer de aller fleste til å lytte til musikken sin ved hjelp av personlige apparater som de alltid har med seg. Du får snart se mobiler som har minne på 100 GB, sier han.

Hva Vanjoki legger i ordet "snart" eller hva slags teknologi en slik mobiltelefon vil ta i bruk, er ukjent. Per i dag finnes det ikke harddisker eller andre lagringsløsninger i et format tilpasset størrelsen til en mobiltelefon, som samtidig rommer data i slike mengder. Romsligere utgaver er på vei allerede i år, men fortsatt er 100 GB lagringsplass forbeholdt enheter som ikke får plass i bukselommen.

Vanjoki sier videre at det ikke nødvendigvis vil være slik at brukerne vil lagre alle sine musikkfiler i mobilen.

- De blir flere forskjellige løsninger. Disse apparatene er egentlig bare deler av Internett og kan være kontinuerlig oppkoblet. Du kan selvfølgelig lagre musikken i mobilen, men du kan like gjerne ha den tilgjengelig på Internett i stedet, sier Vanjoki.

Til toppen