Lover 200 GB-harddisk for bærbare

Fujitsu har lagt fram selskapets harddiskplaner for de kommende årene.

Fujitsu har lagt fram selskapets harddiskplaner for de kommende årene.

Fujitsu annonserte fredag selskapets strategiske planer for å utvide selskapets harddiskvirksomhet. Selskapet vil lansere flere modeller i 2,5 tommers størrelsen. I tillgg vil det begynne å produsere 1,8 tommers harddisker.

Til nå har Fujitsu fokusert på 2,5 tommers harddisker for bærbare PC-er og 3,5 tommers modeller for serverne og nettverksbaserte lagringssystemer. Ifølge rapporten HDD Quarterly Shipment Trend Q3/CY2005 Results fra Techno Systems Research, er Fujitsu den neststørste leverandøren i verden innen begge disse markedssegmentene.

Fujitsu planlegger videre vekst og sikter mot å doble antallet solgte enheter og sikre seg en posisjon som tredjestørste leverandør av harddisker totalt i regnskapsåret 2008, som avsluttes den 31. mars 2009.

I det kommende regnskapsåret, 2006, planlegger Fujitsu å tilby 2,5 tommers harddisker med 200 GB lagringskapasitet til bærbare PC-er. I tillegg vil selskapet introdusere harddisker med 7200 rpm omdreiningshastighet i dette formatet til mer avanserte PC-er, samt ta i bruk loddrett, magnetisk lagringsteknologi i det samme regnskapsåret.

    Les også:

Fujitsu planlegger også å introdusere modeller som skal kunne tåle ekstrem varme og kulde for bruk i blant annet biler.

Innen harddisker beregnet for servere planlegger Fujitsu å tilby 2,5- og 3,5-tommers harddisker med rotasjonshastighet på 10.000 og 147 GB lagringskapasitet, samt disker med rotasjonshastighet på 15.000 rpm og 300 GB kapasitet. Fujitsu vil fortsatt fokusere på grensesnittet Serial-attaches SCSI (SAS).

I tillegg til dette, vil Fujitsu altså prøve seg på markedet for 1,8 tommers harddisker. Dette er et voksende marked, hvor produktene for en stor del benyttes i enheter som MP3-spillere, videokameraer og små og lette bærbare PC-er.

For å komme raskt i gang, samarbeider Fujitsu med Cornice i utviklingen av produkter. Det planlegges blant annet en 120 GB-modell i første halvdel av regnskapsåret 2007.

Til toppen