TELEKOM

Lover 700 Mbit/s over kobberkablene

Har satt ny fartsrekord for DSL-basert bredbånd.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. sep. 2010 - 14:56

Huawei, som leverer teleutstyr til en rekke store operatører, kunngjorde i forrige uke at selskapet har demonstrert prototypen av en DSL-basert (Digital Subscriber Line) bredbåndsforbindelse med en nedstrømskapasitet på 700 megabit per sekund over en distanse på 400 meter. Dette skal være ny rekord.

Løsningen til Huawei kalles SuperMIMO og oppnår hastigheten dels på grunn av bruk av hele fire tvunnede parkabler og en teknikk som reduserer problemet med krysstale mellom de ulike parkablene. Det gjør at kapasiteten per parkabel økes fra i gjennomsnitt 100 Mbit/s til omtrent 175 Mbit/s.

Spørsmålet er hvilke muligheter det er for tilby tjenester basert på teknologien. Det er helst i tilfeller hvor det ikke er rullet ut fiber helt fram til abonnenten, hvor avstanden mellom sentralen og abonnentens modem er under 400 meter og hvor det fra før er installert minst fire parkabler til hver abonnent.

Huawei skriver at SuperMIMO gjerne kan brukes sammen med FTTB/FTTC-løsninger (Fiber to the Building/Cabinet).

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.