BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover å rydde opp i gammel HTML-kode

Bluegarden legger seg helt flate. Nå skal løsningene takle mer enn bare IE.

8. sep. 2009 - 09:52

Bluegarden har levert et nettbasert lønns- og rapportingssystem til NTNU som mildt sagt har oppsiktsvekkende teknologikrav.

PAGAweb krever, som digi.no skrev tidligere i dag, gamle versjoner av Internet Explorer og utdatert Java for å fungere. Et sikkerhetsproblem vil mange hevde.

    Les også:

Dessuten kan ansatte ved universitetet som bruker noe annet enn Windows bare glemme å føre reiseregninger, fravær, ta ut lønnsslipper og lignende.

Det samme systemet, som internt i Bluegarden går under navnet Webworld, leveres som oftest som del av et større lønnsproduksjonssystem. En rekke større kunder har kjøpt den samme pakken, blant annet Tine meierier, DnB NOR og Gjensidige.

- PAGAweb er en HR-portal hvor ansatte og ledere registrerer alt som har med det å være ansatt og leder å gjøre. Jeg bruker dette selv som ansatt i Bluegarden, sier pressekontakt Marian Rui Slettebakken i Bluegarden til digi.no.

De ansatte fører selv ferie, permisjon, utlegg ved reiser og lignende ved hjelp av løsningen, som er basert på stor grad av brukerinvolvering. Kort fortalt omfatter løsningen alt som angår den ansattes arbeidsforhold som påvirker lønn.

- Vi er ikke kompatible med alle nettlesere. Vi har noe gammel kode i løsningene våre som vi er nødt til å rydde opp i, men det skal vi gjøre. Arbeidet er faktisk i gang med å bli HTML-standardkompatible, lover Slettebakken.

- Bluegardens løsninger skal i løpet av kort tid støtte en rekke nettlesere, inkludert Firefox, Opera, Safari, Chrome og så videre. Vi skal være kompatible, det er et helt klart mål for oss, fortsetter hun.

Samtidig innrømmer hun at nå situasjonen ikke er god nok.

- Vi er klar over at dette ikke er bra nok, sier Slettebakken.

Har selv opplevd problemer

Også Java-problematikken skal det rettes opp i. Ironisk nok har Slettebakken selv opplevd problemer med å bruke selskapets egen løsning som følge av for ny programvare.

- Det jobber vi med akkurat nå. Jeg har selv opplevd at min siste versjon av Java ikke fungerte. Problemet skyldes at vi har Java-baserte skjemaer i løsningen. Der har vi en underleverandør som vi er avhengig av at oppgraderer sin løsning igjen, men dette skal fikses.

Omstillingsfase
- Når blir problemene rettet?

- Bluegarden er i en stor omstillingsfase med en god del av løsningene våre. Vi er i en prosess der vi oppgraderer løsningene teknologisk. Det ryddes mye og vi investerer stort i teknologi i 2009 og 2010.

- Kundene våre kommer til å merke forbedringer allerede i løpet av 2009 og våren neste år, sier pressekontakt Marian Rui Slettebakken.

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.