Lover å støtte flere webstandarder

Microsoft lover bedre støtte for blant annet stilsett i kommende IE-versjoner.

Lover å støtte flere webstandarder

Microsoft lover bedre støtte for blant annet stilsett i kommende IE-versjoner.

Microsoft lanserte i går Internet Explorer 8, mer enn to år etter at IE7 ble gjort tilgjengelig. Presentasjonsmotoren i IE8 er helt ny og har langt bedre støtte for webstandarder som HTML og CSS enn tidligere versjoner. Likevel er det mye som gjenstår.

I dette blogginnlegget skriver Dean Hachamovitch, Microsofts sjef for utgivelsen av Internet Explorer, at selskapet i kommende utgaver av Internet Explorer vil samarbeide med å fullføre støtten for CSS 2.1, samt raskere å gjøre støtten for andre standarder klar for bruk av selskapets kunder.

Ifølge The Register fortalte Hachamovitch mer om dette under en seanse i forbindelse med Microsofts Mix-konferanse i Las Vegas denne uken.

- Vi brukte tiden vår på gjøre støtten for CSS 2.1 så dyp og komplett som vi kunne. Det er viktigere for utviklere å gjøre ting på en komplett og samspillende måte, enn en liten bit her og der, sa Hachamovitch.

På spørsmål om hvorvidt kommende utgaver av Internet Explorer vil ha støtte for W3C-standarden for vektorgrafikk, SVG (Scalable Vector Graphics), svarte Hachamovitch litt tvetydig.

- Jeg mener at det er viktig ikke bare å gjennomføre SVG, men å ga komplette tester slik at SVG fungerer slik utviklerne ønsker at det skal gjøre.

SVG støttes allerede i større eller mindre grad av blant annet Firefox, Opera og Chrome. Teknologien benyttes også i Acid3-testen.

- Du kan studere W3Cs nettsted og telle de ulike standardene som finnes der ute. Mange spør om SVG. Det er mange som spør om Canvas og Smile. Det er mer enn 80 standarder der ute. Selv innen SVG finnes det SVG 1.2, SVG Tiny - det er en mengde underfraksjoner, sa Hachamovitch.

- Vi forstår at grafikk er viktig, la han dog til.

    Les også:

Til toppen