Lover å utfordre Telenor og Netcom på 3G

Ingvild Myhre og Network Norway fikk den siste 3G-lisensen. Det har hun og partnerne ventet lenge på.

Lover å utfordre Telenor og Netcom på 3G

Ingvild Myhre og Network Norway fikk den siste 3G-lisensen. Det har hun og partnerne ventet lenge på.

Network Norway sikret seg i dag den fjerde og siste 3G-lisensen i Norge. Den skal de bruke til å utfordre Telenor og Netcom.

- Dette er en svært viktig milepæl for oss og Tele2. Vi kan nå jobbe videre med å erobre den meget viktige posisjonen som en sterk og dedikert utfordrer til Telenor og Netcom-TeliaSonera i Norge, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway, i en pressemelding.

Hun forteller at flere potensielle samarbeidspartnere har ventet på dette.

– Vi har hatt dialog med en rekke virksomheter som har ventet på at vi skulle sikre oss en 3G-lisens. Nå er vi der, noe som betyr at det er mye å glede seg over for kvalitets- og prisbevisste kunder i tiden fremover, sier Myhre.

Network Norway samarbeider med Tele2 om å bygge ut et nytt norsk mobilnett.

– Vi i Tele2 er meget glade for å ha vunnet denne auksjonen. Med både et GSM900-nett og en 3G-lisens, er vi godt rustet til å bygge det tredje mobilnettet i Norge. Datatrafikken forventes å øke i årene som kommer og vi får nå en enda sterkere posisjon i det norske telekommunikasjonsmarkedet, sier Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge.

I det politiske miljøet er de fornøyd med at det nå ser ut til å bli økt konkurranse.

- Jeg er glad for at vi har fått en ny utfordrer i det norske mobilmarkedet som vil kunne bidra til økt infrastrukturkonkurranse utover de tilbyderne som hittil har bygget 3G-mobilnett i Norge. En ny tilbyder som bygger eget nett vil gi bedre konkurranse, et styrket tjenestetilbud til forbrukerne, og samtidig kunne gi bedre mobildekning, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Reaksjonen blant små teleoperatører har heller ikke latt vente på seg.

Hello var interessert i den siste 3G-lisensen for to år siden, men trakk seg. Nå er Hello-gründer Nadir Nalbant glad for at det endelig blir en tredje aktør som han og andre mindre operatører kan leie nett fra.

- Vi er godt fornøyd om det nå virkelig blir bygget et tredje 3G nett. Det er da endelig håp om reell konkurranse på nettsiden i mobilmarkedet, noe jeg har ventet på i over 10 år, sier Nadir Nalbant.

Til toppen