Lover å være snille med ny nettleser

Lover å være snille med ny nettleser

Microsoft har snart to anledninger til å øke bruken av MSN, men lover å avstå fra den første.

Hovedanklagene mot Microsoft går på at de utnytter sitt nesten-monopol på operativsystemer til spre sine nye verktøy og lenker til sine egne nettsteder.

Det er flere år siden siste store oppdatering av selskapets nettleser Internet Explorer. Nå kommer det to store lanseringer som der selskapet har muligheten til å gi sin MSN-portal nye brukere. Ved tidligere anledninger har Microsoft tilbaketilstilt startsiden til MSN, noe som nok er hovedforklaringen på at portalen er Norges nest mest besøkte nettsted. Bare vg.no har flere brukere.

Årsaken er at mange vanlige og mindre IT-kyndige brukere ikke vet eller orker å endre oppstartssiden.

Microsoft har i disse dager to nye sjanser til å fjerne konkurrenter som Startsiden, Sol eller andre sider brukere har innstilt Internet Explorer til å starte med.

Den ene er Internet Explorer 7.0 som skal rulles ut automatisk til alle kunder med mindre disse sier nei.

Men kanskje Microsoft har lært av alle monopol-anklagene. Beta-versjonen av IE 7.0 viderefører brukerens eksisterende hjemmesidevalg. Og det heller ikke den ferdige versjonen skal stille om til MSN, det får digi.no vite fra Microsoft Norge.

Dette er gode nyheter for alle andre store norske nettsteder og særlig aktører som Startsiden og Sol.

Slik blir det dog trolig ikke når Vista kommer i salg. Microsoft vil klokelig nok anbefale at man ikke oppgraderer Windows XP, men installerer Vista helt på nytt. Og da vil den nye nettleserens hjemmeside være MSN.

Til toppen