FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover avansert projektor til mobilen

Texas Instrument er klar med en projektor som kan bygges inn i en mobil og vise DVD-kvalitet.

10. jan. 2007 - 14:31

Flere selskaper har vist frem projektor-teknologier som er små nok til å bygges inn i en mobil, men kanskje Texas Instrument har kommet lengst.

Selskapet er markedsleder på mye av brikkene som skal inn i mobiler og nå avslører selskapet at de har utviklet en projektor som enten kan bygges inn i en mobil eller brukes sammen med en mobil. Målet er å vise bilde med minst DVD-kvalitetet på en vegg eller annen overflate.

Også tyske Frauenhofer har ferdig en prototype (bildet under), men produksjonen av denne ligger lengre frem.

Enheten Texas Instrument viser frem er ikke større en 4 centimeter lang og det inkluderer fremviseren, en DLP-brikke med tre lasere og en strømforsyning. Dette kan tyde på at man ser for seg en ekstern enhet, for strømmen som trengs for å lage et noenlunde lyssterkt bilde kan fort bli for mye for en mobil.

Det er åpenbart noe av dette Texas Instrument nå skal bestemme seg for - man er ellers klar til produksjon, forteller selskapet til Cnet.

Uansett hva de bestemmer seg for vil en projektor sammen med en vanlig mobil åpne nye muligheter. For dagens mobiler har nok datakraft til å skape video på en vegg eller annen overflate i DVD-oppløsning, forteller selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.