Lover bærbar PC til bare 1000 kroner

Svenske Medison anklages for bløff, men blånekter. Les og vurder selv.

Lover bærbar PC til bare 1000 kroner
Bilde:

Det svenske selskapet Medison har fått mye oppmerksomhet i Sverige, og delvis også i andre land, for sin påstand om at de er i ferd med å kunne levere en fullverdig bærbar PC til bare 1.000 svenske kroner.

Anklagene om bløff har haglet fra mange hold, men Medison står på sitt. I går holdt de pressekonferanse i Stockholm der de viste frem det som skal være maskinen.

- Det er ikke en bløff, sa Valdi Ivanic, Medisons administrerende direktør, ifølge IDG.se.

Maskinen har fått navnet Medison Celebrity. Hvem som har produsert den er fortsatt en hemmelighet. IDG.se tok en titt under maskinen, og der var etiketten med serienummeret skrapt bort.

Medison hevder at det er for å skjule produsentenes navn, slik at de ikke skal få problemer med andre kunder fordi de leverer så billig til Medison.

Produsenten er imidlertid ikke den eneste som ikke vil assosieres med selskapet. Ifølge svenske PC för Alla, henviser Medison sine kunder til Infocare for support, selv om de ikke har en avtale med support-selskapet. Medison på sin side mener det er en misforståelse.

Hvordan svenskene klarer det OLPC-prosjektet ikke klarer med sin 100-dollars-laptop er ikke greit å si. OLPC har ennå ikke klart å komme ned i den prisen selv om de satser på store volum, og selv om de har noen av verdens mest annerkjente firmaer med på laget.

- Vi har veldig lave marginer, sa Medison-ledelsen på pressekonferansen, ifølge IDG.se.

I tillegg satser de på en annen forretningsmodell. Den går blant annet ut på å selge annonseplass på selskapets hjemmeside. En annonse som bare vises til besøkende fra et enkelt land skal koste 100.000 kroner, mens en annonse som vises globalt og som blir liggende over lengre tid skal kunne koste opptil 20 millioner kroner.

Foreløpig har ingen annonsører kjøpt reklameplass, men Medison er allikevel optimist.

- Når de første datamaskinene leverer kommer vi til å ha klare avtaler med våre samarbeidspartnere, sier Ivanick.

De første maskinene vil ifølge selskapet bli sendt ut i løpet av de to første ukene.

Norske kunder kan bestille maskinen fra selskapets hjemmesider. Fordi den norske kronen er sterkere enn den svenske, ender prisen på 913.56 norske kroner for de som er villige til å ta sjansen.

;