FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover bærbare med integrert 3G-mobil

Fujitsu Siemens lover bærbare PC-er med integrert 3G-mobil innen første kvartal.

22. des. 2005 - 10:30

Fujitsu Siemens har lenge hatt «mobility» som motto. Selskapet har sendt ut en pressemelding der det loves bærbare PC-er med integrert 3G-mobil i løpet av første kvartal 2006, beregnet på det profesjonelle markedet.

– Det dreier seg om Lifebook-modeller med innebygget antenne, som vil få GSM, GPRS, Edge og UMTS integrert på hovedkortet, forklarer PC-sjef Jarle Bjørn Hansen i Fujitsu Siemens Norge til digi.no. – PC-ene vil ellers følge den etablerte Centrino-standarden fra Intel.

Fujitsu Siemens har tidligere hatt et samarbeid med Vodafone om mobilkommunikasjon, men Hansen kan ikke si om dette vil gjelde de nye PC-ene med integrert 3G. Han vil ikke utelukke et samarbeid med operatører, for eksempel i Norge, men sier noe slikt ikke er avklart ennå.

– PC-ene får en holder for SIM-kort rett under batteriet. Har man et abonnement, er det bare å smelle kortet inn der. Programvaren i maskinen vil detektere operatøren, og konfigurere innstillingene ut fra det.

Fujitsu Siemens har også hatt et samarbeid med norske Birdstep om programvare for sømløs overgang mellom WLAN og annen mobilkommunikasjon.

– Med en integrert løsning vil det være gode muligheter for å trekke inn slike løsninger også. Men jeg kan ikke bekrefte om Birdstep-avtalen vår vil utvides til å omfatte de nye PC-ene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.