BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover bedre Ajax-utvikling med C#

En Microsoft-ansatt har på fritiden utviklet kompilator som oversetter fra C# til JavaScript.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juni 2006 - 13:04

Script# er navnet på et prosjekt Nikhil Kothari, en arkitekt i Microsofts Web platform and tools-gruppe, har utviklet på fritiden. Målet med prosjektet er å gjøre det enkelt å bruke Microsoft C#-programmeringsplattform til å lage Ajax-applikasjoner. Slike applikasjoner er skrevet i JavaScript, et språk som regnes som vanskelig å jobbe med i store applikasjoner. Dessuten er det fortsatt mangel på gode utviklingsverktøy for JavaScript.

Helt grunnleggende er Script#-kompilatoren til Nikhil en C#-kompilator som genererer JavaScript i stedet for IL (Intermediate Language).

Script# er ikke den første løsningen av denne typen. Google lanserte nylig Google Web Toolkit (GWT), et rammeverk for Java-utviklere som vil bruke utviklingsplattformen til Java for å utvikle Ajax-applikasjoner. Denne oversetter fra Java-kode til JavaScript-kode.

    Les også:

Det er uklart hvilket forhold Script# eventuelt vil få til Atlas, Microsofts kommende rammeverk for Ajax. Script# er jo som nevnt ikke et Microsoft-produkt. Kothari skriver på bloggen sin at disse over tid kan bli forent, men at det ennå er mye usikkert rundt Atlas, som for tiden betatestes.

- I likhet med Atlas, er ideen bak Script# orientert rundt å tilby en teknisk tilnærming og et overlegent miljø for å utvikle applikasjoner som benytter HTML/CSS og JavaScript på en mer produktiv, skalerbar og administrasjonsvennlig måte, skriver Kothari.

Script#-kompilatoren og et programmeringseksempel er tilgjengelig for nedlasting fra denne siden. Mer informasjon finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.