Lover bedre arbeidsflyt i Flash-utviklingen

Kommende Adobe-produkter kan testes nå.

Lover bedre arbeidsflyt i Flash-utviklingen

Kommende Adobe-produkter kan testes nå.

Adobe kom i går med betaversjoner av to kommende verktøy i selskapets Flash-familie.

Helt nytt er Flash Catalyst, et verktøy som skal gjøre det mulig å flytte ansvaret for interaksjonsdesign fra utviklerne til designerne. Verktøyet gjør det mulig å lage brukergrensesnitt til applikasjoner uten bruk av koding.

Designer vil kunne ta utgangspunkt i innhold laget med Photoshop eller Illustrator og gjør dette om til brukergrensesnitt som så kan knyttes sammen med den underliggende forretningslogikken som utviklere har laget.

Flash Catalyst skal på denne måten forbedre arbeidsflyten og i større grad gi designerne ansvar for brukeropplevelsen. Verktøyet skal også gjøre det mulig for designere å demonstrere funksjonalitet på et tidligere stadium en i dag.

Med verktøyet kan brukerne både lage prosjektfiler som kan åpnes med Adobe Flash Builder, og filer i Flash-format (SWF) som kan vises i en nettleser.

Konvertering mellom illustrasjoner og brukergrensesnitt-komponenter er sentralt i Flash Catalyst.
Konvertering mellom illustrasjoner og brukergrensesnitt-komponenter er sentralt i Flash Catalyst.

I går ble også en betautgave av Flash Builder 4 gjort tilgjengelig. Dette verktøyet er basert på Flex-rammeverket og het tidligere Flex Builder. Versjon 4 av Flex-rammeverket er nå også tilgjengelig i en betaversjon.

Flash Builder 4 vil ifølge Adobe inkludere flere nye funksjoner knyttet til innholdsorientert utvikling, blant annet dra-og-slipp-funksjoner for rask sammenknytting mellom metoder og komponenter i brukergrensesnittet.

De nevnte produktene er tilgjengelig i betaversjoner for Windows og Mac, som kan lastes ned via denne siden.

Adobe planlegger å lansere Flash Builder 4 innen utgangen av året. Når det gjelder Flash Catalyst, forventer selskapet at det vil måtte gis ut flere betaversjoner før den endelige versjonen kan fullføres. Derfor vil den endelige utgaven ikke blir tilgjengelig før i første halvdel av 2010.

    Les også:

Til toppen