Lover bedre arbeidsflyt med Flash Builder

Adobe forenkler samarbeidet mellom utviklere og designere.

Lover bedre arbeidsflyt med Flash Builder
Bilde:

Adobe lanserte i dag to verktøy for programvareutvikling basert på selskapets Flash-teknologi.

Det ene verktøyet heter Flash Builder 4 og er egentlig en ny versjon av tidligere Flex Builder. Det andre heter ColdFusion Builder og er et helt nytt, Eclipse-basert verktøy for administrasjon av utviklingen av ColdFusion-baserte applikasjoner helt fra konseptfasent til utrullingen.

Flash Builder 4 er også Eclipse-basert og beregnet for utvikling av RIAs (Rich Internet Applications) og annet innhold basert på det åpen kildekode-baserte Flex-rammeverket.

Denne nye versjonen tilbyr ifølge Adobe nye og forbedrede funksjoner for koding og testing, samt integrasjon med en rekke teknologier på serversiden, inkludert PHP, ColdFusion, Java og Adobe LiveCycle. Det skal også gjøre det enkelt å ta i bruk REST- og SOAP-baserte tjenester.

Flex-rammeverket har dessuten kommet i versjon 4. Dette inkluderer en ny komponentarkitektur for RIAs som skal tilby et klart skille mellom utseende og funksjonalitet. Dette skal gjøre det enklere å endre det ene uten at det påvirker det andre.

Nytt er også Spark, en utvidelse av dagens MX-arkitektur som skal gi utviklere og designere en mer effektiv mekanisme for å samarbeide om å kontrollere atferden til Flex-applikasjoner de lager.

Adobe Flash Builder 4
Adobe Flash Builder 4 Bilde: Adobe

Adobe har også kommet med Flash Platform Services Social-tjenesten, som skal gjøre det enklere å integrere Flash-applikasjoner, som laget med Flash Builder eller Flash Professional, med sosiale nettverkstjenester som Facebook, Twitter, MySpace og LinkedIn. Utviklerne skal med den nye tjenesten slippe måtte forholde seg til hvert av de ulike programmeringsgrensesnittene som stadig er i endring.

ColdFusion Builder et integrert utviklingsmiljø som ifølge Adobe er laget med fra bunnen av med ColdFusion-utvikling i tankene. ColdFusion er i utgangspunktet et serverprodukt fra Adobe hvor man kan kjøre webapplikasjoner blant annet basert ColdFusion Markup Language.

Adobe ColdFusion Builder
Adobe ColdFusion Builder Bilde: Adobe

Det nye verktøyet støtter brukertilpasninger og utvidelser og kan brukes både til koding, serveradministrasjon og utrulling av prosjekter.

ColdFusion Builder er også laget for brukes sammen med Flash Builder for å forenkle utviklingen av Flash- og Flex-baserte applikasjoner som kjøres på ColdFusion.

De to ny verktøyene kommer i forkant av Flash Player 10.1, som nå er tilgjengelig i en betaversjon, men som skal lanseres dette halvåret.

Flash Builder 4 kommer i to utgaver. Standardutgaven koster i USA 249 dollar, mens den mer avanserte Premium-utgaven koster 699 dollar. En oversikt over hva forskjellene mellom de to utgavene er, finnes på denne siden, men det aller meste ser ut til å være knyttet til testing.

ColdFusion Builder koster 299 dollar.

    Les også:

Les mer om: