Lover bedre Google Maps uten nettilgang

Inkludert navigasjon og åpningstider.

Lover bedre Google Maps uten nettilgang
Teknologidirektør Jen Fitzpatrick fortalte under Google I/O 2015 at Google Maps-apper snart skal fungere bedre uten nettilgang. På bildet ser man at flymodus er aktivert på enheten som demonstreres. Bilde: Google

Selv om Google Maps trolig er verdens mest brukte karttjeneste, med mer enn 1 milliard aktive brukere, så har tjenesten sine svakheter. Den ene er at mye av funksjonaliteten avhenger av nettilgang, også når man bruker Google Maps-appen på mobilen eller nettbrettet.

Jubileum i år: Ti år med Google Maps 

Bedre offline

Riktignok har det lenge vært mulig å laste ned kartutsnitt til enheten, slik at man kan se steder og interessepunkter på kartet. Men for å gjøre noe særlig mer, for eksempel å søke, så har måttet skru på nettilgangen. På tur i utlandet kan dette bli dyrt.

Under Google I/O-konferansen i går fortalte teknologidirektør Jen Fitzpatrick at offline-funksjonaliteten i Google Maps skal utvides i løpet av året.

Dette innebærer blant annet at det det vil bli mulig å søke i de forhåndsnedlastede kartutsnittene, å få opp informasjon – blant annet åpningstider og brukeranmeldelser – om interessepunktene, i tillegg til trinn-for-trinn-navigasjon med tale.

Fitzpatrick sa dog ingenting om hvorvidt kartutsnittene man kan lagre, vil bli gjort større. I dag er det så vidt man får med Stor-Oslo i ett slikt utsnitt. Skal man reise Norge på langs, må man altså lagre temmelig mange separate kartutsnitt for å dekke hele strekningen.

Flere om beinet: Apples kart får stor oppgradering 

Også andre tjenester

Hun nevnte også kommende muligheter i Chrome for Android for å lagre websider lokalt på enheten for senere bruk. Hun fortalte også at det i visse land med begrenset tilgang til mobildata, nå er mulig å mellomlagre YouTube-videoer lokalt på enheten i 48 timer.

Les også: Google Maps plaget med rasistiske søkeord