BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover bedre Office og MSN for Mac

Microsoft vil i løpet av 2005 komme med flere Office-oppdateringer og en bedre MSN Messenger-klient for Mac.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2005 - 12:08

I forbindelse med denne ukens Mac World-messe, har Microsofts Macintosh-gruppe annonsert flere planlagte forbedringer som skal hjelpe Mac-brukere som benytter programvare fra Microsoft.

Selskapet forteller i en pressemelding at det arbeider tett med Apple for å sikre at Office for Mac kan utnytte de nye egenskapene i Mac OS X version 10.4, også kjent som "Tiger". Dette inkluderer søkefunksjonen Spotlight og synkroniseringstjenester. Tiger ventes å komme på markedet i løpet av det inneværende halvåret.

De fire konkrete nyhetene som skal komme fra Microsoft dette halvåret, er et verktør som gjør migrering fra Outlook 2001 for Mac til Entourage enklere. En betautgave er tilgjengelig på denne siden.

Entourage 2004 vil få bedre støtte for Microsoft Exchange Server. Bedriftskunder vil kunne se på flere kalendere på en gang, og få bedre integrasjon med den globale adresselisten (GAL). Forbedringene inkluderer også bedre synkronisering og rettighetskontroll mellom klient og server, bedre visning av fellesmapper og bedre kontroll over postbokskvoter. Disse oppdateringene vil komme i løpet av andre halvdel av 2005.

En del vil kanskje glede seg over at Microsoft igjen videreutvikler MSN Messenger for Mac. Dagens klient henger langt etter Windows-utgaven når det gjelder funksjonalitet. MSN Messenger for Mac 5.0 skal blant annet tilby bedre sikkerhet og mulighet for å legge til brukere listet i selskapets globale adresseliste eller bedriftsadressebok. Utgaven vil også gjøre det mulig for brukere å vise både den private og bedriftskontoen fra samme sted. Den nye klienten kan ventes i løpet av våren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.