BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover bedre samarbeid i PowerPoint-utfordrer

Omfattende oppdatering av Google Presentations.

Google begynte denne uken å rulle ut en ny versjon av presentasjonsdelen av Google Docs. Dette er en nettbasert konkurrent til blant annet Microsofts PowertPoint-produkt.

Den nye versjonen beskrives som to totalrenovering og tilbyr noe sånt som 50 nye funksjoner.

De kanskje mest interessante nyhetene er knyttet til samarbeid. Det er nå mulig å lage presentasjoner i samarbeid med andre, både ved at to eller flere oppdaterer presentasjonen sammen og umiddelbart ser endringene de andre gjør, men også ved at man kan sende lynmeldinger til hverandre direkte i det samme brukergrensesnittet.

Ved hjelp av fargemarkører skal man kunne se nøyaktig hva de andre jobber med. Hvem som har gjort hvilke endringer, skal kunne leses i revisjonshistorien.

Blant de øvrige nyhetene finner man støtte for overganger mellom lysbildene ved hjelp av enkelt uttoning eller mer avanserte 3D-effekter. Det er lagt til støtte for mer avanserte animasjoner og nye temaer for å lage presentasjoner med en gjennomgående, visuell stil.

Det er mulig å tegne blant annet organisasjonskart, flytdiagrammer og utformingsdiagrammer inne i selve presentasjonene. Ved hjelp av figurkoblinger kan figurer i presentasjonene gjøres om til hyperlenker som peker til andre dokumenter og eksterne websider.

Google vil gradvis rulle ut den nye versjonen, men det er mulig å tjuvstarte ved å krysse av for bruk av den nyeste utgaven i et valg i innstillingene.

Den nye utgaven av Google Presentation krever bruk av en relativt ny nettleser. Det er mulig å laste ned presentasjoner fra tjenesten i PDF- og PowerPoint-format, samt som tekst. Det ser ikke ut til at presentasjonene er tilgjengelige i nettleseren uten nettilknytning, i motsetning til tekstbehandlingsdokumenter og regneark.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.