Lover bedre sikkerhet for Android

Samsungs bedriftsprogram klar for Europa

Lover bedre sikkerhet for Android
Både de mest avanserte smartmobilene og nettbrettene til Samsung er tilgjengelige i SAFE-utgaver. Bilde: All Over Press

Mange bedrifter ønsker streng kontroll over hvilken tilgang både pc-er og mobile enheter har til bedriftens data og tjenester. Android har, i alle fall tidligere, blitt kritisert for å tilby lite funksjonalitet på dette områder.

Samsung, som er den største leverandøren av Android-baserte enheter, har derfor etablert et eget program, Samsung For Enterprise (SAFE). Dette ble lansert i USA i juni og ble tilgjengelig for europeiske kunder denne uken. SAFE skal etter hvert bli tilgjengelig globalt.

Programmet består av tre pilarer – en plattform, et partnerprogram i tillegg til en ordning for kvalitetssikring på tvers av Samsungs SAFE-enheter og tredjepartsløsninger.

SAFE-merkingen av enheter innebærer at enheten har blitt testet mot Samsungs egne, interne kriterier for interoperabilitet med visse tredjeparts sikkerhetrelaterte løsninger for MDM (Mobile Device Management) og VPN (Virtual Private network), samt selskapets interne krav og standarder til sikkerhet og pålitelighet.

Ordningen omfatter også godkjente applikasjoner for bedriftsdata og -epost, enhetskryptering, VPN og MDM. Disse skal forenkle administrasjonen av mobile enheter og, ifølge Samsung, gjøre en slutt på bekymringene om fragmentering av Android-plattformen.

Samsungs SAFE-logo.
Samsungs SAFE-logo.

SAFE-enheter, både smartmobiler og nettbrett, tilbyr bedre sikkerhet på enhetsnivå enn ordinære utgaver av de samme enhetene. I tillegg tilbys inviterte SAFE-medlemmer et SDK (Software Development Kit) som gjør det mulig for dem å utvikle sikkerhetsorienterte applikasjoner for Samsung-enheter. Disse applikasjonene blir testet av Samsung på selskapets SAFE-sertifiserte enheter

Forbrukere kan sjekke om en applikasjon eller enhet er støtte av SAFE ved å se etter SAFE-logoen på esken til enheten eller på oppføringssiden i applikasjonsmarkedsplassen.

I USA har Samsung etablert en ordning hvor mobilbrukere kan veksle inn sine eksisterende enheter mot en SAFE-enhet. Mellomlegget avhenger av mobilen brukeren har fra før. Det er ikke oppgitt om en tilsvarende ordning vil gjøres tilgjengelig i Europa.

Løsningene er nærmere beskrevet her.