TELEKOM

Lover bedre støtte for Linux-mobiler

Opera slutter seg til voksende fellesskap.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2009 - 11:18

Opera Software kunngjorde i dag at selskapet har sluttet seg til LiMo Foundation, en stiftelse som står bak utviklingen av en Linux-basert programvare-plattform for mobiltelefoner.

Opera oppgir at selskapet med dette håper å kunne bidra til mer åpen og tilgjengelig mobiltelefon-teknologi. Samarbeidet med LiMo skal sikre at Operas produkter oppnår full kompatibilitet med plattformen, forenkle utviklingen og gjøre det mulig for selskapet å lansere produktene på kortere tid.

De to aktørene skal sammen fostre bedre tjenester, bedre brukeropplevelser og billigere mobile enheter ved å holde fast ved utvikling basert på åpne standarder.

LiMo Foundation ble etablert i 2007 og har nå mer enn 50 medlemmer, inkludert mobilproduksenter som Motorola og Samsung.

- Opera er en sterk aktør i vår voksende liste med medlemmer. Med deres kunnskap om å utvikle for Linux, håper vi å kunne akselerere leveringen av ny og spennende tjenester til mobilbrukere overalt, sier Morgan Gills, administrerende direktør i LiMo Foundation, i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.