BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover billigere mobiler og brett

Microsoft lader opp til aggressiv konkurranse.

Microsoft billigere Windows-nettbrett og flere smartmobiler i samme prisklasse som Nokia Lumia 520.
Microsoft billigere Windows-nettbrett og flere smartmobiler i samme prisklasse som Nokia Lumia 520. Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. juni 2014 - 09:39

Microsoft har så langt hatt måtelig suksess med selskapets inntog i smartmobil- og nettbrettmarkedene. Noen lyspunkter er det likevel. De billigste Windows Phone-mobilene har bidratt til betydelig vekst i salget det siste året, og det er også en viss interesse Surface Pro og tilsvarende enheter med Windows 8.x. Funksjonalitet, vekt, pris og ytelse gjør at disse i større grad konkurrerer mot bærbare pc-er enn rene nettbrett. Derfor kalles produktkategorien de tilhører gjerne for 2-i-1.

Pris kan være en nøkkelfaktor for at Microsoft skal få større fotfeste i disse viktige markedene. Ikke minst gjelder dette i umodne markeder hvor etterspørselen etter billige smartmobiler er størst.

– Vi vil nå prisnivåer som er veldig konkurransedyktige i bransjen for 7-, 8- og 10-tommers enheter, sa Nick Parker, Microsofts visepresident for OEM-partnere, til Digits-bloggen til Wall Street Journal under Computex-messen i Taipei denne uken.

– Prisnivåene vil virkelig overraske deg. I fjor var de på 300-, 400 og 500-tallet i dollar. I år vil de være på 100-, 200- og 300-tallet, sa Parker. Prisene gjelder ikke nødvendigvis Microsofts egne enheter, men minst like gjerne produkter fra andre leverandører som benytter Microsoft operativsystemer. Det at Microsoft i økende grad lar være å kreve lisensavgift for selskapets operativsystemer, bidrar utvilsomt de lavere utsalgsprisene.

Ifølge Digits sa Parker dessuten at noen Windows Phone-baserte smartmobiler vil selges for under 200 dollar i noen markeder. Det er mulig at Parker ikke er klar over det, men det finnes allerede noen Windows Phone-telefoner i denne prisklassen, selv når man regner inn norsk merverdiavgift. Ikke minst gjelder dette den mobilen som i størst grad bidro til økt salg av Windows Phone i fjor, nemlig Nokia Lumia 520. Mange norske forhandlere selger denne for under tusen kroner, men enkelte selger den for øyeblikket til betydelig lavere pris.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.