BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover diger fartsøkning med ny Xeon

Intel kommer med ny serverprosessor om få dager.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mars 2009 - 10:10

Intel kommer trolig til å lansere selskapets første Nehalem-baserte Xeon-prosessorer på mandag i neste uke. Det er ventet at alle de store serverleverandørene vil ta i bruk disse nye prosessorene, som bygger på samme arkitektur som er benyttet i Intels Core i7-prosessorer til stasjonære pc-er.

Allerede har Dell og Lenovo presentert nye maskiner som vil ta i bruk de nye prosessorene, uten å gå så veldig i detalj om de nye brikkene. I forbindelse med kunngjøringen til Dell, antydet Kirk Skaugen, daglig leder for Intels serverplattformgruppe, noe om hva som kan ventes av ytelse fra de nye prosessorene.

- Dette er den største ytelsesøkningen til Xeon-familien noen sinne, lover Skaugen.

Nehalem-arkitekturen introduserer en rekke egenskaper som Intel ikke tidligere har tilbudt. Dette inkluderer blant annet en integrert minnekontroller i prosessoren, noe som skal gi en betydelig ytelsesgevinst, sammenlignet med det tradisjonelle designet hvor minnekontrolleren har vært en del av brikkesettet på hovedkortet. AMD tok i bruk integrert minnekontroller i selskapets Opteron-prosessorer allerede i 2003.

Nehalem støtter også det Intel kaller Turbo Boost, som er en automatisk overklokkingsteknologi som gjør det mulig for enkeltkjerner å klokkes raskere enn den grunnleggende frekvensen, så lenge grensene for effekt, strømmengde og temperatur ikke overskrides. Dette kan blant annet benyttes når bare én kjerne er bruk.

Nehalem-basert serversystem
Nehalem-basert serversystem

Nehalem-arkitekturen støtter også tre kanaler med DDR3-minne klokket til opptil 1333 MHz.

De nye Xeon-prosessorene skal være utstyrt med fire kjerner.

Flere detaljer om Nehalem-arkitekturen finnes på denne siden. Det er ventet at Intel vil komme med priser og flere detaljer om de nye Xeon-prosessorene på mandag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.