Lover diger fartsøkning med ny Xeon

Intel kommer med ny serverprosessor om få dager.

Lover diger fartsøkning med ny Xeon

Intel kommer med ny serverprosessor om få dager.

Intel kommer trolig til å lansere selskapets første Nehalem-baserte Xeon-prosessorer på mandag i neste uke. Det er ventet at alle de store serverleverandørene vil ta i bruk disse nye prosessorene, som bygger på samme arkitektur som er benyttet i Intels Core i7-prosessorer til stasjonære pc-er.

Allerede har Dell og Lenovo presentert nye maskiner som vil ta i bruk de nye prosessorene, uten å gå så veldig i detalj om de nye brikkene. I forbindelse med kunngjøringen til Dell, antydet Kirk Skaugen, daglig leder for Intels serverplattformgruppe, noe om hva som kan ventes av ytelse fra de nye prosessorene.

- Dette er den største ytelsesøkningen til Xeon-familien noen sinne, lover Skaugen.

Nehalem-arkitekturen introduserer en rekke egenskaper som Intel ikke tidligere har tilbudt. Dette inkluderer blant annet en integrert minnekontroller i prosessoren, noe som skal gi en betydelig ytelsesgevinst, sammenlignet med det tradisjonelle designet hvor minnekontrolleren har vært en del av brikkesettet på hovedkortet. AMD tok i bruk integrert minnekontroller i selskapets Opteron-prosessorer allerede i 2003.

Nehalem støtter også det Intel kaller Turbo Boost, som er en automatisk overklokkingsteknologi som gjør det mulig for enkeltkjerner å klokkes raskere enn den grunnleggende frekvensen, så lenge grensene for effekt, strømmengde og temperatur ikke overskrides. Dette kan blant annet benyttes når bare én kjerne er bruk.

Nehalem-basert serversystem
Nehalem-basert serversystem

Nehalem-arkitekturen støtter også tre kanaler med DDR3-minne klokket til opptil 1333 MHz.

De nye Xeon-prosessorene skal være utstyrt med fire kjerner.

Flere detaljer om Nehalem-arkitekturen finnes på denne siden. Det er ventet at Intel vil komme med priser og flere detaljer om de nye Xeon-prosessorene på mandag.

    Les også:

Til toppen