Lover dobling av smartmobilsalget

Samsung slo Apple i 2011 og lover å gjøre det igjen i 2012.

Galaxy S2, Galaxy Beam (en nyhet i Barcelona) og S: Samsung satser svært sterkt på smartmobiler, som er selskapets mest lønnsomme produkter.
Galaxy S2, Galaxy Beam (en nyhet i Barcelona) og S: Samsung satser svært sterkt på smartmobiler, som er selskapets mest lønnsomme produkter.

Samsung slo Apple i 2011 og lover å gjøre det igjen i 2012.

Samsung innledet sin markering på Mobile World Congress 2012 som starter i Barcelona i dag, med tre nye produktlanseringer og et løfte om å doble sitt salg av smartmobiler fra 2011 til 2012.

Sjefen for Samsungs mobilsatsing, JK Shin, sa søndag, ifølge Reuters at han tar sikte på å «nesten doble» salget av smartmobiler i 2012.

Shin siterte tall fra Strategy Analytics som viser at Samsung i fjor firedoblet sitt salg av smartmobiler til over 97 millioner enheter, mot 93 millioner enheter for Apple.

Samsung ventes å passere Nokia som verdens største leverandør av mobiltelefoner i år. I fjor, igjen ifølge Strategy Analytics, solgte Samsung 327 millioner mobiltelefoner, mot 417 millioner for Nokia.

Søndag lot Samsung journalister få innblikk i tre nye produkter som lanseres i forbindelse med messen i Barcelona:

  • Galaxy Tab 2 med 10,1 tommers skjerm – 7 tommers utgaven ble kunngjort for en ukes tid siden. Begge har Android 4, tokjernet prosessor i 1 gigahertz og to kameraer, med 3G og/eller trådløst lokalnett, og ventes i salg en gang i mars.
  • Galaxy Note med 10,1 tommers skjerm, altså en brettutgave av den kjente Galaxy Note med 5,3 tommers skjerm. Skjermen på Galaxy Note kan betjenes på to måter: ved vanlig berøring og med en lyspenn. Skjermen er trykkfølsom, slik at grensesnittet kan respondere mot varierende trykk fra pennen. Dette utnyttes i Samsungs egne «S-Pen apps» og i for eksempel Adobe PhotoShop Touch som for øvrig forhåndsinstalleres på 10,1 tommers utgaven. Denne har Android 4, en tokjernet prosessor i 1,4 gigahertz, to kameraer og så videre. Den kommer på markedet en gang i andre kvartal.
  • Galaxy Beam er en smartmobil med innebygget LED-drevet nHD-projektor på 15 lumen. Utseendet beskrives som en tykk utgave av en moderne smartmobil. Skjermen er på 4 tommer, operativsystemet er Android 2.3. Poenget er altså å tilfredsstille en meget avgrenset målgruppe, de som virkelig trenger en kombinert projektor og mobiltelefon.
Projektoren på Galaxy Beam.
Projektoren på Galaxy Beam.
Galaxy Mini 2 er utstyrt med NFC.
Galaxy Mini 2 er utstyrt med NFC.

I en pressemelding presiserer Samsung Norge at Galaxy Note med 10,1 tommers skjerm, i likhet med 5,3 tommer varianten, er en kombinert mobiltelefon, nettbrett og digital tegneblokk. Selskapet viser til en undersøkelse gjennomført i vinter der det går fram at 75 prosent av smartmobilbrukere ønsker å kunne skrive direkte på skjermen på mobilen. På messen i Barcelona viser Samsung ulike bruksområder for «S Pen», med skriving og tegning på skjerm.

Samsung Norge framhever også satsingen på nærfeltkommunikasjon (NFC – «near field communication») der data kan utveksles trådløst over svært korte avstander. Selskapet tror en mobil med NFC kan fungere som lommebok, nøkkel og ID-kort, og viser anvendelser på messen i Barcelona.

I tillegg til lanseringene nevnt ovenfor, kommer også Galaxy Mini 2, med nettopp NFC. Det er en forholdsvis beskjeden smartmobil, med 3,27 tommers skjerm, Android 2.3 og prosessor i 800 MHz.

Til toppen