BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover dryss av Windows Mobile 6.5-mobiler

Offisiell lansering skjer om en drøy måned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 2009 - 15:39

Den 6. oktober er datoen for den offisielle lanseringen av Windows Mobile 6.5. Samme dag skal en rekke mobiltelefoner med denne nye versjonen av Microsoft operativsystem komme i salg i blant annet Europa. Disse vil lanseres av leverandører som Acer, HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson og Toshiba.

Windows Mobile 6.5 oppfattes ikke som noen stor oppgradering. Det virker som om Microsoft venter med det store løftet til versjon 7, som ifølge de siste meldingene først kommer om et års tid.

Inkludert i versjon 6.5 er likevel en redesignet versjon av Internet Explorer Mobile med Adobe Flash Lite-støtte, og Windows Live-støtte som skal gjøre det mulig å følge vennenes sosiale nettverksliv fra ett sted, uansett om de benytter Facebook, Twitter, MySpace eller Windows Live.

Den nye versjonen skal dessuten gjøre det enklere for brukerne å velge temaer og bakgrunner for brukergrensesnittet, samt å tilpasse startskjermen med widgets slik at informasjon blir mer umiddelbart tilgjengelig.

Windows Mobile 6.5 vil også støtte Windows Marketplace for Mobile, en butikk tilsvarende Apples App Store hvor mobilbrukerne kan kjøpe og laste ned programvare fra et forhåpentligvis stort utvalg av tredjepartsleverandører.

Deler av brukergrensesnittet til Windows Mobile 6.5
Deler av brukergrensesnittet til Windows Mobile 6.5

De nye mobilene vil også støtte My Phone-tjenesten som åpner for automatisk sikkerhetskopiering og synkronisering av fotografier, musikk, kontakter og tekstmeldinger mellom mobilen og en webbasert løsning, som brukerne også får tilgang til fra en pc.

- En Windows-telefon gir folk en enkelt telefon som fungerer for alle deler av deres liv, ved å holde dem i forbundet med menneskene og informasjonen de bryr seg mest om,, ved å utnytte kraften til pc-en, telefoner og weben, sier Todd Peters, sjef for Microsoft Mobile Communications Marketing Group, i en pressemelding.

HTC er blant selskapene som skal komme med mobiler basert på Windows Mobile 6.5. Den første heter Touch2 og ble introdusert av selskapet i dag. Mobilen tar dog i bruk HTCs eget Touch FLO-brukergrensesnitt. Det ser ut til at HTC mener at den nye versjonen av Internet Explorer Mobile er bra nok til å være standardnettleser på mobilen, i stedet for en nettleser levert av Opera, noe selskapets mobiler ofte har vært utstyrt med tidligere.

HTC Touch2 med Windows Mobile 6.5 og Touch FLO.
HTC Touch2 med Windows Mobile 6.5 og Touch FLO.

Mobilen har en 528 MHz Qualcomm MSM7225-prosessor, 256 megabyte med RAM og 512 megabyte med ROM. Den støtter dessuten lagring på microSD-kort. Berøringsskjermen er på 2,8 tommer med en oppløsning på 320x240 punkter.

Inkludert er et 3,2 megapiksler kamera, GPS-mottaker og støtte for Bluetooth 2.1, WLAN og 7,2 megabit/s HSDPA.

Mobilen veier 110 gram og måler 104 X 55 X 12,9 mm.

Den maksimale taletiden er på opptil 440 minutter, mens den tilsvarende standbytiden er på opptil 500 timer - drøyt 20 døgn.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.