Lover enklere drift av PHP-løsninger

Zend lanserte mandag et administrasjonsverktøy for virksomhetskritiske PHP-løsninger.

Zend lanserte mandag et administrasjonsverktøy for virksomhetskritiske PHP-løsninger.

Skriptspråket PHP benyttes av stadig flere for å generere dynamiske websider. Samtidig blir plattformen kritisert for å være lite egnet for omfattende og komplekse bedriftsapplikasjoner.

Zend Technologies, et selskapet som er opprettet av personene som opprinnelig lagde PHP, lanserte mandag et produkt som nettopp er beregnet for bedrifter med virksomhetskritiske, PHP-baserte løsninger.

Zend Platform skal gjøre det enklere å administrere flere "PHP-servere" i et bedriftsnettverk. Produktet tilbyr et webbasert grensesnitt som gjør det mulig å konfigurere flere servere på en gang, overvåke applikasjonenes ytelse og å forenkle prosessen med å koble PHP-applikasjonene til Java-programmer. Zend Platform benytter en enkel JVM (Java Virtual Machine) for alle Java-kallene, noe som ifølge Zend skal tette gapet mellom PHP og Java ved bruk av minimale ressurser.

Zend Platform består av flere deler. PHP Intelligence skal gi innsikt i PHP-applikasjoner i drift ved å identifisere et utvalg driftsutfordringer, inkludert ytelse, skript- og funksjonsfeil, samt databaserelaterte feil. PHP Performance Management skal gjøre det mulig å hente ut mer ytelse fra PHP-applikasjoner, blant annet ved å ta i bruk kodeakselerering, mellomlagring av dynamisk innhold, samt filkomprimering. PHP Configuration Control skal sikre nøyaktig og synkronisert administrasjon av PHP-konfigurasjoner på tvers av flere servere.

Zend Platform, som nå er tilgjenglig i versjon 1.1, kan kjøres på blant annet Linux, SPARC Solaris, FreeBSD 4.x/5.x og Mac OS X, og støtter webserverne Apache og Zeus. Produktet lisensieres gjennom en årlig abonnementsavtale som koster fra 995 dollar i året, for servere med én prosessor.

Det nye produktet skal også være tett integrert med utviklingsmiljøet Zend Studio. Sistnevnte er nå tilgjengelig i versjon 3.5, mens versjon 4.0 for Linux og Windows er under offentlig betatesting.

Nyhetene i den kommende versjon 4.0 inkluderer støtte og forbindelser med en rekke vanlige databaser, inkludert MySQL, DB2, Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL og SQLite. Verktøyet skal inkludere drøyt 100 "kodesnutter" som utviklerne kan ta i bruk. Det skal være inkludert en egen løsning for å føye til bedre dokumentasjon i kildekoden, i tillegg til visualisering av kodesyntaksen og hierarkiet i CSS-stilsett og XML-dokumenter.

Den endelige utgaven av Zend Studio 4.0 ventes å bli klar i løpet av februar.

Til toppen